«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»…

Διαβάστε την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την παραίτηση του κ. Μανωλεδάκη και την αντικατάστασή του από τον κ. Ανανιάδη.

Θυμίζουμε πως ο Ν. Ανανιάδης στην αρχή της θητείας της «Διοίκησης Βασιλόπουλου» είχε την θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας.

Με λίγα λόγια επιλέχθηκε για αντιδήμαρχος ένα πρόσωπο που ήδη είχε ασκήσει καθήκοντα, και όχι κάποιο άλλο από τους 17 συμβούλους της διοικούσας παράταξης.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι ο δήμαρχος είτε είναι «εγκλωβισμένος» σε έναν στενό πυρήνα, είτε θεωρεί ότι η «ομάδα του δεν έχει το απαραίτητο βάθος…» που θα τον οδηγούσε στο να αξιοποιηθούν και άλλα πρόσωπα 1,5 χρόνο περίπου πριν τις εκλογές του 2019. 

Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου:

Ο Νίκος Ανανιάδης νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Ενημερώνουμε ότι ο Θεόδωρος Μανωλεδάκης παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών για τους λόγους που ο ίδιος παραθέτει στην επιστολή του παρακάτω. Τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανανιάδης, ενώ ο κ. Μανωλεδάκης παραμένει εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αθλητισμού. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μανωλεδάκη για το έργο που παρήγαγεαμισθί όλο το διάστημα της αντιδημαρχίας του και ευχόμαστε στον κ. Ανανιάδη κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Επισυνάπτεται η επιστολή παραίτησης του κ. Μανωλεδάκη

Σύντροφε και φίλε Δήμαρχε,

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας υποβάλω τη παραίτηση μου από αντιδήμαρχος Τ.Υ. για οικονομικούς – επαγγελματικούς λόγους, τους οποίους σας έχω εκθέσει κατ’ επανάληψη.

Προς ενημέρωση των συναδέλφων, αφού εσείς ήδη γνωρίζετε, παραθέτω τα εξής:

Είμαι άμισθος αντιδήμαρχος Τ.Υ. από το Νοέμβριο του2016. Ένα μήνα πριν, τον Οκτώβριο του 2016, συνταξιοδοτήθηκα από την Υπηρεσία μου γιατί είχα συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και το πεντηκοστό όγδοο έτος της ηλικίας μου. Δυστυχώς από τότε, δηλ για 16 μήνες, δεν έχει εκκαθαριστεί η οριστική μου σύνταξη με αποτέλεσμα να μου καταβάλλεται ένα μικρό ποσοστό από αυτή.

Όπως με πληροφόρησαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά από ερώτημά μου η οριστική μου σύνταξη θα καθυστερήσει αρκετά ακόμα γιατί έχω κάποια χρόνια από τα 35 στο Ι.Κ.Α. και από εκεί δεν τους έχουν στείλει τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να γίνει η οριστική εκκαθάριση της σύνταξης.

Επειδή το ποσό της σύνταξης που μου καταβάλλεται σήμερα δεν επαρκεί για τις ανάγκες συντήρησής μου και συμπλήρωνα μέχρι τώρα από κάποιες οικονομίες που είχα, που όμως εξανεμίσθηκαν, είναι αναγκαίο να αναζητήσω νέα εργασία για να συμπληρώνω το εισόδημά μου. Ως εκ τούτου θα είναι φύσει αδύνατον να ασκώ τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος, γι’ αυτό και παρακαλώ να κάνετε δεκτή τη παραίτησή μου.

Κλείνοντας, και επειδή στις μέρες μας και τα αυτονόητα χρειάζονται επεξηγήσεις δηλώνω ότι παραμένω δημοτικός σύμβουλος με τη Δύναμη Πολιτών για να στηρίζω τη Παράταξη που με εξέλεξε και τις επιλογές των συντρόφων μου, δηλώνοντας την διάθεσή μου για αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια του νέου αντιδημάρχου.

Ν. Φιλ/φεια
5 Μαρτίου 2018
ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ