Στην Πόλη ο Νίκος Αγγελίδης!

Για την παρουσίαση του βιβλίου του

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

 Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιβεβαιώνει την αγάπη του για την ΑΕΚ, επαναλαμβάνοντας ότι η ΑΕΚ είναι ιδέα!

Η ΑΕΚ είναι ιδέα… επανέλαβε ξανά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δεχόμενος στο γραφείο του τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Νίκο Αγγελίδη.

Ο Οικουμενικός ηγέτης της Ορθοδοξίας, φιλοξένησε τον συγγραφέα του πολυσυζητημένου βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο Πατριαρχείο με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Νίκος Αγγελίδης προσέφερε στον Παναγιώτατο ένα αντίτυπο με αφιέρωση η οποία κατέληγε στα λόγια του ιδίου… «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν».

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, μελετώντας για αρκετή ώρα τις σελίδες του βιβλίου, επανέλαβε… «α, η ΑΕΚ είναι ιδέα» και έδειξε να εντυπωσιάζεται από τις 361 (!) ομάδες που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό και περιλαμβάνονται στην εντυπωσιακή έκδοση. Ζήτησε μάλιστα λεπτομέρειες για κάποιες από τις ομάδες και την ιστορική πορεία τους από τις διάφορες εστίες ξεριζωμού.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου έγινε μέσα σε κλίμα μυσταγωγίας, στο ΖωγράφειοΛυκείο, στο Πέραν. Ήταν ένα συναίσθημα αξεπέραστο… παραδέχθηκαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν.
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και πλημμύρισε από συγκινήσεις…

Ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Απογευματινή» της Πόλης, Μιχάλης Βασιλειάδης και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, Αριάνα Φερεντίνου, παρουσίασαν το έργο του Νίκου Αγγελίδη, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Γιάννης Δερμιτζόλγου.

Ο συγγραφέας μίλησε για όλες τις ομάδες και το έργο που επιτελεί η κάθε μια ξεχωριστά σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη κάτω από την ίδια σημαία, το ίδιο σύμβολο…

Συγκινητική ήταν η παρουσία των Ρωμηών της Πόλης με επικεφαλής τα σωματεία ΑΣ Πέρα και ΑΣ Ταταύλα.
Ο Νίκος Αγγελίδης πέρασε πολλές ώρες στα γραφεία των δυο σωματείων που είναι τα αρχαιότερα στην Τουρκία και μίλησε με τους ανθρώπους που αγωνίζονται ακόμα, κόντρα σε τόσες αντιξοότητες για να κρατήσουν την ιστορία ζωντανή.