«νέο ξεκίνημα»: Η πρότασή μας για την Πρωτομαγιά

Η κίνηση πολιτών «νέο ξεκίνημα» που έκανε την εμφάνισή της στα της πόλης μας πριν μερικούς μήνες μας απέστειλε την πρότασή της για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Διαβάστε αναλυτικά

Με το βλέμμα μας στο 2020. Η πρότασή μας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα

Εδώ και πολλά χρόνια διαβάζουμε προεκλογικές διακηρύξεις και εξαγγελίες υποψηφίων δημάρχων για αλλαγή του τρόπου πραγματοποίησης των εορτασμών της Πρωτομαγιάς στην πόλη μας. Ωστόσο μετά τις εκλογές επί της ουσίας δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα. Μία απέραντη εμποροπανήγυρη με πάγκους. Καμία πρωτότυπη πρόταση, καμία νέα ιδέα. Εκτός και αν η σημερινή διοίκηση μας επιφυλάσσει εκπλήξεις για το Μάιο του 2019, λίγους μήνες πριν αποχαιρετίσει… την εξουσία.

Η δική μας πρόταση

Καθιέρωση 3ήμερων εορτασμών σε 3 ζώνες!

1η ζώνη από την διασταύρωση των οδών Χαλκίδος και Δεκελείας στη Νέα Χαλκηδόνα έως το σημείο της Λ. Δεκελείας που τέμνεται με την οδό Τρυπιά-Ειρήνης στη Νέα Χαλκηδόνα (550 μ.) στην οποία θα διεξάγεται αποκλειστικά έκθεση βιβλίου.

2η ζώνη από την διασταύρωση της Λ. Δεκελείας με τις οδούς Τρυπιά – Ειρήνης στη Νέα Χαλκηδόνα έως την διασταύρωση των οδών Δεκελείας και Ραιδεστού (400-450 μ.) θα διεξάγεται ανθοκομική έκθεση. Στο ύψος της πλατείας Πατριάρχου αλλά και στο πάρκο Μικρασιατών θα διεξάγονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας. Δίπλα από τους χώρους των εκδηλώσεων θα παραχωρούνται δωρεάν μέτρα για τοποθέτηση πάγκων από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας όπου θα μπορούν να ενημερώνουν για το έργο – τις δράσεις τους αλλά και να συμμετέχουν στο τριήμερο με καλλιτεχνικά δρώμενα-δραστηριότητες.

3η ζώνη από την διασταύρωση της Λ. Δεκελείας και Ραιδεστού (Δημαρχείο) έως την συμβολή των οδών Δεκελείας και Στρ. Αλέξανδρου Παπάγου (1,3 χλμ) όπου θα διεξάγεται η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

*Οι τιμές ζώνης θα συζητούνται και θα αποφασίζονται στο δημοτικό συμβούλιο με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

Δείτε σχετικά εδώ