Μ. Χιμένεθ: «Ψάχνουμε λύσεις για να ενισχυθούμε»

Το e-filadelfeia.gr βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου του Μανόλο Χιμένεθ μετά το νικηφόρο 3-1 της ΑΕΚ επί της Κέρκυρας και σας μεταφέρει τα βασικότερα σημεία των δηλώσεών του

Για το αν η Ένωση αρχίζει και χτίζει χαρακτήρα νικητή: «Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο που έχουμε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του νικητή ανεξαρτήτως αν δεν έρχονται πάντα τα αποτελέσματα. Δεν ήταν εύκολο, οι παίκτες ήταν πολύ κουρασμένοι. Με τόσους τραυματισμούς έχουμε ένα ρόστερ μικρό και για τρεις διοργανώσεις. Σήμερα έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μετά το τρέξιμο που κάναμε με την Αούστρια Βιέννης και ήμασταν υποχρεωμένοι να κερδίσουμε για να παραμείνουμε πρώτοι. Αλλά αντιδράσαμε καλά».

Για το ότι έχει τη δυνατότητα να αλλάζει πράγματα στο παιχνίδι παρά τις πολλές απουσίες ο Ισπανός προπονητής ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι στα προβλήματα που εμφανίζονται αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε λύσεις. Αυτό προσπαθούμε, να εκμεταλλευτούμε τις λύσεις που έχουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μπακάκης, ο οποίος κάνει πολύ καλή σεζόν και βοηθάει την ομάδα όταν χρειάζεται. Θα προτιμούσα να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου για να παίξω το σύστημα που θέλω αλλά με τις απουσίες πρέπει να βρω τις λύσεις. Αυτό γίνεται με την καθημερινή δουλειά. Αυτές οι λύσεις για μένα γίνονται εύκολες χάρη στη δουλειά των ποδοσφαιριστών μου».

Για το αν αγχώνεται για την ενίσχυση της ομάδας και αν έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι: «Ξέρω ότι μια σύγχρονη διοίκηση πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και να βρίσκει λύσεις είτε για τη χειμερινή αγορά είτε για τον επόμενο χρόνο.  Τόσο ο Νίκος ο Λυμπερόπουλος όσο και η υπόλοιπη διοίκηση ψάχνουν λύσεις για να ενισχυθούμε. Αν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα θα πρέπει να ενισχυθούμε γιατί τώρα συμμετέχουν μόλις 15 με 16 ποδοσφαιριστές. Εγώ σε ένα επίσημο παιχνίδι έχω τρεις διαθέσιμες αλλαγές, όπως έκανα σήμερα με Λάζαρο, Μπακασέτα και Σιμόες. Δεν μπορώ να κάνω 10 αλλαγές για να ξεκουράσω ποδοσφαιριστές».

Για το αν ο παίκτης που θα αναζητήσει στα χαφ θα έχει περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα μετά και τις θετικές εμφανίσεις του Κονέ: «Ο Κονέ έκανε ένα καλό παιχνίδι. Όταν ήρθε στην ΑΕΚ όσοι τον γνώριζαν, πίστευαν ότι είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να βοηθήσει. Έκανε πολύ σκληρή δουλειά, θυσίασε τον εαυτό του για να βελτιωθεί. Σήμερα έκανε ένα καλό παιχνίδι, έβαλε ένα γκολ και μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Στη φανταστική δουλειά που έκανε το δίδυμο του Σιμόες με Γιόχανσον και τώρα του Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, στις βοήθειες που δίνουν οι Αϊντάρεβιτς και Κονέ αλλά και οι άλλοι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν εκεί, αν ερχόταν μια ακόμα λύση θα ήταν θετικό. Νομίζω πως θα πρέπει να ψάξουμε έναν παίκτη που θα αντικαταστήσει, αν και θα είναι δύσκολο, τον Γιόχανσον».