Με Δ. Μελισσανίδη η εκδήλωση της λέσχης Ιστορίας της ΑΕΚ. Παρόντας και ο Γ. Αράπογλου

Στην εκδήλωση μίλησε και βραβεύθηκε μεταξύ άλλων ο Υπ. Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο σύλλογος, παρόντας ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιώργος Αράπογλου.

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ενημέρωση

ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις αρχές αυτής της δεκαετίας, το εφιαλτικό φάντασμα της ΑΕΚ περιπλανιόταν χωρίς εμπνευσμένο ηγέτη, με πλήρη οικονομική αποσάθρωση, χωρίς προοπτική για νέο γήπεδο και σε πλήρη αγωνιστική ανυποληψία. Στο τέλος της δεκαετίας, αυτές οι τέσσερις κρίσιμες συνθήκες έχουν αναστραφεί πλήρως και η ομάδα επανέκαμψε στα αξιακά μεγέθη της και σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χάρη κυρίως στον ιστορικό πλέον ηγέτη Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ,εμμένοντας στην προσήλωση να προασπίσουμε την ανέγερση της Αγια-Σοφιάς ,διοργάνωσε εκδήλωση την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στη Νέα Ιωνία, όπου αναλύθηκαν οι βασικές παράμετροι του θέματος, τόσο από τους Δημήτρη Μελισσανίδη–Χρήστο Σπίρτζη–Αλέξη Αλεξίου–Βασίλη Κικίλια, που βραβεύθηκαν, όσο και από τους Ευάγγελο Ασλανίδη, Γιώργο Νικολάου, Σπύρο Τζόκα, Χρήστο Χριστοδούλου, Νικόλαο Ουζούνογλου, Γιώργο Αράπογλου,

αλλά και τους ειδικούς ομιλητές Δημήτρη Ανδριόπουλο–Δημήτρη Παντέλα–Κωνσταντίνα Σόγια. Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι οι άθλιες δολιχοδρομίες ατόμων εντός και εκτός ΑΕΚ εξουδετερώνονται,αλλά δεν αιτιολογείται εφησυχασμός,γιατί μόνο με ενότητα και αγώνα θα εκμηδενίσουμε τις τελευταίες οιμωγές τους και θα φτάσουμε πανηγυρικά στα εγκαίνια.

Ευχαριστούμε εγκάρδια τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη,τον βουλευτή Βασίλη Κικίλια,τους υψηλούς θεσμικούς προσκεκλημένους (μεταξύ άλλων τους Μηνά Λυσάνδρου, Νίκο Στράτο, Σταμάτη Παπασταμάτη, Σάββα Καλεντερίδη, τους δήμαρχους Νέου Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο–Ιλίου Νίκο Ζενέτο και τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο) τους εκατοντάδες μάχιμους Ενωσίτες που συμμετείχαν με τη διάνοια και την ψυχή τους στην εκδήλωση.

Παράλληλες ευχαριστίες στην Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας,που μας φιλοξένησε στο χώρο της και στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων » Γιώργος Λεβιθόπουλος »για την εντυπωσιακή έκθεση πρωτότυπου αρχειακού υλικού για τον Ελληνισμό της Ανατολής. Ήταν μια μαγευτική βραδιά που συνδύαζε τον ορθολογισμό της τεκμηριωμένης ανάλυσης με τη συγκινησιακή φόρτιση για το γήπεδο των ευγενικών οραματισμών μας.

Η ΑΕΚ, με σταθερά ορίζουσα τις βαρυσήμαντες ιστορικές αφετηρίες της,αποτελεί μια ακατάλυτη κοινωνική δύναμη υπερασπίζοντας Αξίες που συγκινούν εκατοντάδες χιλιάδες συνειδητούς φιλάθλους.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ 25-2-2018