«Κεραυνοί» στο Δ.Σ. για την ανάθεση εργασιών που αφορούν το πράσινο σε ιδιώτη!

Πολύωρη  και με έντονες αντιπαραθέσεις όπως αναμενόταν η συζήτηση του θέματος: Λήψη απόφασης επί του αιτήματος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου για την ανάκληση της αριθ. 247/17 απόφασης Δ.Σ. που αφορά τις «Εργασίες φυτοτεχνικής – αρδευτικής αναβάθμισης και συντήρησης κοινοχρήστων χώρων πρασίνου» στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 6/12

Ως γνωστόν η διοίκηση του Άρ. Βασιλόπουλου και της «Δύναμης Πολιτών» έχει αποφασίσει (απόφαση: 247/2017) την ανάθεση εργασιών (1,3 εκ. ευρώ για 2 έτη) που αφορούν τη συντήρηση και την αναβάθμιση πλατειών-πρασίνου της πόλης μας σε τρίτο (ιδιώτη).

Κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση δημοτικών παρατάξεων (Λαϊκή Συσπείρωση) αλλά και του σωματείου εργαζομένων του δήμου μας.

Κατά την σχετική συζήτηση λοιπόν ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το σωματείο δεν διοικεί. Το σωματείο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το σωματείο υπερασπίζεται το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, όπως και την εύρυθμη λειτουργία τους…»

Για να προσθέσει:

«Ξέρατε πόσοι ήταν οι εργαζόμενοι και πριν γίνεται διοίκηση. Δεν κουβεντιάσατε ούτε με το σωματείο ούτε με τους εργάτες γι’ αυτό που θέλετε να κάνετε. Επιλέξατε την ανάθεση σε ιδιώτη χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα…». 

«Εμείς λέμε ότι με τον τρόπο που λειτουργήσατε και την απόφαση που πήρατε στηρίζετε την πολιτική των μνημονίων και την εφαρμόζετε με μαθηματική ακρίβεια. Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την απόφαση που πήρατε…»

«Σας ζητάμε να μην υλοποιηθεί και να την πάρετε πίσω»!

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου των εργαζομένων ακολούθησε η τοποθέτηση του δημάρχου αλλά και πολύ έντονος διάλογος του προέδρου του σωματείου με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Λάλο!

Δείτε μεγάλο μέρος της συζήτησης εδώ:

Κατά την ψηφοφορία του θέματος ΥΠΕΡ της ανάκλησης της απόφασης ψήφισε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δανάη Γκούμα.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι υπέρ της ανάκλησης της απόφασης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης κ. Παπακώστας και κ. Γαβριηλίδης και λευκό ο κ. Πρελορέντζος και η κ. Ανδρέου… οι οποίοι παραμένουν μέλη… της διοίκησης παρ’ ότι διαφωνούν όπως φαίνεται σε ένα τόσο κεντρικό ζήτημα που αφορά το Δήμο μας και την ασκούμενη πολιτική εκ μέρους της δημοτικής αρχής!

Από την συζήτηση ήταν απούσα σύσσωμη η παράταξη του κ. Αράπογλου.