Η 5η διεθνής διάσκεψη του Erasmus+ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Επίσκεψη Ευρωπαίων εταίρων προγράμματος ERASMUS+ στο 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Το 2ο ΕΠΑ.Λ Νέας Φιλαδέλφειας, εταίρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 ADULT EDUCATION, πραγματοποίησε την πέμπτη διεθνή επιστημονική διάσκεψη από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου 2018 στην πόλη μας, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η συνεργασία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, με θέμα «Το Ψηφιακό Χάσμα Απειλεί Την Κοινωνική Ένταξη» στο οποίο συμμετέχουν τρία σχολεία της Ιταλίας, δύο της Πορτογαλίας, ένα της Γαλλίας, ένα της Ρουμανίας και ένα της Ελλάδας. Αντικείμενο των συναντήσεων, το σύνθετο θέμα του ψηφιακού χάσματος των πολιτιστικών γενεών και η υλοποίηση ενός κοινού μοντέλου μάθησης για τη μείωση του χάσματος.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε η 1η Διεθνής Συνάντηση του 2ο ΕΠΑ.Λ Νέας Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ με θέμα «Εκπαίδευση Ενηλίκων: Καλές Πρακτικές στον Ψηφιακό Γραμματισμό – Ανταλλαγή Απόψεων». Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ανεμογιάννης, από την διοίκηση του Π.Π.Ι.Ε.Δ. η Αντιπρόεδρος κ. Ρένα Χωρέμη-Θωμοπούλου και η κ. Βάλια Ματσουκά μέλος του ΔΣ, η Καθηγήτρια του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Μαρία Καγιαβή, οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χριστίνα Πετροπούλου και κ. Δήμητρα Μακρή, καθώς και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, Διευθυντές, Καθηγητές και μαθητές των όμορων σχολείων.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και υπήρξε εγκάρδια φιλοξενία εκ μέρους του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Αριστείδη Βασιλόπουλου, ο οποίος καλωσόρισε τους εταίρους στο Δημαρχείο και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην πόλη, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ανεμογιάννη, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Οι εκπρόσωποι από τα σχολεία-εταίροι, ξεναγήθηκαν στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, γνώρισαν την ιστορία, τον πολιτισμό, και την κουζίνα του τόπου μας και επισκέφθηκαν το σχολείο μας.

Η επόμενη συνάντηση, θα γίνει στις 2,3 και 4 Μαΐου 2018 στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας όπου θα τελεστεί η λήξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 ADULT EDUCATION με θέμα «Το Ψηφιακό Χάσμα Απειλεί Την Κοινωνική Ένταξη» και θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από όλα τα σχολεία – εταίρους.