Επίσημο: Μείον 3 βαθμοί στον ΠΑΟΚ στο συν 5 πλέον η ΑΕΚ!

Χωρίς κόσμο η Τούμπα στους 2 επόμενους αγώνες. Διαβάστε την είδηση από το aek365.com

Σύμφωνα με τον κανονισμό τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα με τον ΟΣΦΠ. Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τιμώρησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης με αφαίρεση 3 βαθμών και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων η ποινή. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός παίρνει τρεις βαθμούς για το ματς που δεν ξεκίνησε ποτέ και το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα με την ΑΕΚ θα γίνει χωρίς κόσμο. Ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Πλέον μετά και από αυτή την απόφαση η ΑΕΚ βρίσκεται στο +5 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης του ΟΣΦΠ πάνω στην τιμωρία του -3.

Αναλυτικά η απόφαση:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ .

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».