Ανακοινώσεις του Δήμου

Διαβάστε αναλυτικά

Τοποθέτηση συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην Πλατεία Πατριάρχου

Παραδόθηκαν σήμερα από τον ανάδοχο τα τέσσερα από τα έξι αυτόματα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων στην πλατεία Πατριάρχου και ξεκινάει άμεσα η λειτουργία τους. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν τα παρακάτω σημεία:

• Σύστημα 3 κάδων στη γωνία των οδών Επταλόφου και Φαναρίου
• Σύστημα 4 κάδων επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως κοντά στην διασταύρωση με την οδό Σάρδεων
• Σύστημα 4 κάδων επί της οδού Βρυούλων κοντά στη διασταύρωση με την οδό Σάρδεων.
• Σύστημα 4 κάδων στην γωνία των οδών Σ. Σταματιάδη (Ραιδεστού) και Σάρδεων.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν προς χρήση και τα υπόλοιπα δύο συστήματα τα οποία καθυστέρησαν λόγω της ύπαρξης καλωδίων της ΔΕΗ στο σημείο και της ανάγκης μετατόπισης τους. Τα παραπάνω συστήματα παραλαμβάνουν σύμμεικτα οικιακά απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά σε ξεχωριστές υποδοχές. Σκοπός της υλοποίησης του έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, η εξάλειψητης εικόνας των ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων και η υγειονομική αναβάθμιση της περιοχής. Αυτός είναι ο λόγος της επιλογής των συγκεκριμένων σημείων της πόλης στα οποία επικεντρώνεται η μεγάλη παραγωγή ποσότητας απορριμμάτων λόγω της ύπαρξης εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης.

Για την καλή λειτουργία του έργου και την επίτευξη του στόχου για τον οποίο τοποθετήθηκαν, ο Δήμος παρακαλεί τους δημότες και τους καταστηματάρχες στις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν τα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων:
• να συσκευάζουν καλά τα απορρίμματά τους σε μαύρες σακούλες,
• να τα εναποθέτουν μέσα στην χοάνη και όχι έξω από αυτή, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η επέκταση των παραπάνω συστημάτων και σε άλλα σημεία της πόλης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος να σημειωθεί ότι το έργο κόστισε 112.500€ και χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό του από πόρους του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

———————————————————————————————————
Προμήθεια Φαρμακείων Πρώτων Βοηθειών &εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας.

Για πρώτη φορά τα δημοτικά κτίρια και τα οχήματα του Δήμου μας εξοπλίζονται με απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, κουτιά πρώτων βοηθειών τοποθετούνται στα παρακάτω κτίρια του Δήμου: Δημαρχείο, πρώην Δημαρχείο Ν. Χαλκηδόνας, ΠΠΙΕΔ, γραφεία Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού, γραφεία Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Δημοτικό Κοιμητήριο, Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, ΚΕΠ, Φυσικοθεραπευτήρια, ΚΑΠΗ και στα σημεία λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητισμού και Παιδείας και Πολιτισμού. Επιπροσθέτως τα οχήματα του Δήμου μας εξοπλίζονται με 45 κιβώτια πρώτων βοηθειών.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ασφαλείας και υγείας, με επίσκεψη του Ιατρού Εργασίας, ανά Τμήμα στις 26 Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με τη σωστή χρήση των φαρμακείων καθώς και ειδικό σεμινάριο από κοινού με τον Τεχνικό Ασφαλείας, στα τέλη Μαρτίου σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων για την αποφυγή ατυχημάτων και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ