Αναβλήθηκε η συζήτηση για την υπογειοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αντιπροσωπεία της ΑΕΚ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ευάγγελο Ασλανίδη, τον Μ. Λυσάνδρου, το Ντ. Μπάγεβιτς, μαζί με παλαιμάχους της ομάδας βρέθηκαν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την σχετική συζήτηση.

Παρούσα φυσικά ήταν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι όλων των συνδυασμών.

Τα θέματα της Η.Δ. ήταν συνολικά 11 με την γνωμοδότηση για την υπογειοποίηση της Π. Κωνσταντίνου να είναι το 11ο θέμα της συνεδρίασης.

Από πλευράς του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας διακρίναμε τους Γιώργο Πάνο, Γιώργο Ανεμογιάννη, Γιάννη Καλαμπόκη και αρκετά ακόμη στελέχη της διοίκησης ενώ από την αντιπολίτευση είδαμε τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή, τον Γιώργο Αράπογλου, τον Νίκο Παπανικολάου, τον Λευτέρη Πλάτανο και τον Βασίλη Παπακώστα.

Παραθέτουμε το ρεπορτάζ του sdna.gr για τους λόγους αναβολής της συνεδρίασης:

Σε αναβολή λόγω επεισοδίων οδηγήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο επρόκειτο να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ! Επί της ουσίας η συνεδρίαση δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς πριν από την έναρξή της, κάτοικοι του Μαραθώνα που ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους κατέλαβαν την έδρα σηκώνοντας πανό και απαίτησαν να συζητηθεί σήμερα το θέμα τους.

Η Περιφέρεια δεσμεύτηκε αρχικά (και ψήφισε ομόφωνα) να γίνει ειδική συνεδρίαση για το συγκεκριμένο ζήτημα την 1η Μαρτίου, ωστόσο αν και αρχικά η κατάσταση φάνηκε να εκτονώνεται, οι κάτοικοι επέμειναν ότι ήθελαν να κάνουν τοποθετήσεις για το ζήτημά τους και σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα μεγάλη ένταση.

Στην οποία ενεπλάκη στην πορεία από… σπόντα και το θέμα της ΑΕΚ, όταν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν γίνεται να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου και όχι το δικό τους που θεωρούν πιο σοβαρό, ερχόμενοι σε έντονη αντιπαράθεση με ορισμένους φίλους της Ένωσης που βρίσκονταν εκεί. Σε κάποια στιγμή η τεράστια ένταση που υπήρχε στην αίθουσα οδήγησε ακόμη και σε κάποιες συμπλοκές προσώπων.

Η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από μερικά λεπτά, όμως η έδρα αποφάσισε την οριστική διακοπή της συνεδρίασης, εφόσον οι κάτοικοι δεν αποχώρησαν παρά την δέσμευση να συζητηθεί το θέμα τους σε συγκεκριμένη ημερομηνία -τονίζοντας ότι έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν- και υπήρχε φόβος νέων εντάσεων.

Από την πλευρά της Ένωσης υπήρξε πολυπληθής εκπροσώπηση, καθώς στην Περιφέρεια βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου, αντιπροσωπία των παλαιμάχων (μεταξύ αυτών οι Μαύρος, Σεραφείδης, Καραφέσκος, Γεωργαμλής), αλλά και ο υπεύθυνος του τμήματος Άρσης Βαρών της ΑΕΚ (και πρόεδρος του προσφυγικού συλλόγου Ρίζες) Νίκος Καραμπουρνιώτης.

Ωστόσο, οι περισσότεροι αποχώρησαν από την αίθουσα όταν ξεκίνησε η έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων. Πλέον απομένει να φανεί πότε θα οριστεί νέα συνεδρίαση, για να συζητηθούν τα θέματα που ήταν στη σημερινή ημερήσια διάταξη.

«Επιτέθηκαν απρόκλητα κατά της ΑΕΚ»

Για όσα συνέβησαν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, εξέδωσε ανακοίνωση ο σύλλογος Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Σήμερα, σε ένα ναό της Δημοκρατίας όπως είναι η αίθουσα του συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, είδαμε απαράδεκτη συμπεριφορά κατοίκων που αντιδρούν για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον Μαραθώνα.

Μπήκαν προκλητικά στην αίθουσα χωρίς να υπάρχει στην ημερήσια διάταξη το δικό τους θέμα και απαίτησαν να συζητηθεί στη θέση του θέματος της υπογειοποίησης, το οποίο ήταν κεντρικό θέμα στην ημερήσια διάταξη. Μάλιστα, η ΑΕΚ είχε κληθεί επίσημα στο συμβούλιο με συλλόγους, παλαίμαχους και τη διοίκηση.

Οι κύριοι, προκαλούσαν την ΑΕΚ και επιτέθηκαν απρόκλητα και με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ και την σημασία της κατασκευής του έργου στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ίδια ώρα που η κυρία Δούρου τους εξηγούσε ότι το θέμα του ΧΥΤΑ έχει οριστεί να συζητηθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία σε άλλη συνεδρίαση.

Γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων ενεργειών που θύμισαν φασιστοειδής μεθοδεύσεις και λυπούμαστε που ένα συνοδό έργο απαραίτητο για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια καθυστερεί εξ αιτίας τέτοιων στοιχείων. Ως σύλλογοι Μικρασιατών αναμένουμε την επόμενη συνεδρίαση να σταθούμε στο πλευρό της ΑΕΚ και του τεράστιου πολιτιστικού φορέα που θα δημιουργηθεί στο νέο της γήπεδο».