Ζεσταίνονται οι μηχανές για το 2019!

newspapers

Με φόντο το δημαρχείο…

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών του 2014. Τρία χρόνια λοιπόν πριν τις εκλογές του 2019 σε όλη την Ελλάδα αρχίζουν να «ζεσταίνονται οι μηχανές» και να «σκάνε» οι πρώτες δηλώσεις πρόθεσης υποψηφιότητας, ρεπορτάζ, ανακοινώσεις και σχόλια παραπολιτικά ή μη…

Για παράδειγμα στο δήμο Μενιδίου ακούγεται έντονα ότι ο Σπύρος Βρεττός θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Για τον δήμο Καλαμπάκας γράφεται και πάλι το όνομα του π. δημάρχου Δημήτρη Σακελλαρίου, για το δήμο Γορτυνίας ακούγεται αυτό του Χρήστου Κιντή, ενώ πολλά ονόματα ακούγονται και για το δήμο Σπάρτης (Σταύρος Αργειτάκος, Χρήστος Πλειώτας κλπ). Από την όλη κουβέντα δεν εξαιρούνται οι μεγάλοι δήμοι.

Για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν ρεπορτάζ που γράφουν για την Έλενα Ράπτη (βουλευτής ΝΔ) αλλά και για τον Σπύρο Βούγια (π. βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

Σε όλες φυσικά τις πόλεις σίγουροι παίκτες είναι οι εν ενεργεία δήμαρχοι…

Τι γίνεται όμως όσον αφορά τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα;

Αυτή την στιγμή όλοι συνηγορούν στο ότι ένα κομμάτι του παζλ… δεν μπορεί να μην είναι ο νυν δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και η παράταξη «Δύναμη Πολιτών». Από εκεί και πέρα λίγο έως πολύ… το σκηνικό όσον αφορά την αντιπολίτευση θυμίζει «κινούμενη άμμο», ενώ πολλοί χαρακτηρίζουν την σημερινή αντιπολίτευση (εξαιρώντας την Λαϊκή Συσπείρη) ως ένα αδιαμόρφωτο «χυλό», με υπόγεια ρεύματα που σίγουρα το ένα επηρεάζει το άλλο…, αφού η κοινή παραδοχή είναι ΜΙΑ. Δεν ευνοεί κανέναν (εκτός της σημερινής διοίκησης) η πολυδιάσπαση και οι πολλές υποψηφίοτητες.

Έχοντας αυτό ως δεδομένο παρατηρούμε έντονη κινητικότητα σε φορείς, συλλόγους και κόμματα που σίγουρα θα επηρεάσουν σε κάποιο βαθμό το όλο σκηνικό.

Είδαμε για παράδειγμα να έχουν τοπικό άρωμα… οι εκλογές στην διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, είδαμε να εκλέγεται και να υπάρχουν παρουσίες-έκπληξη στο νέο 10μελές της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε ανασυγκροτηθεί και η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά και με αυτά… όπως γράφουμε και στον τίτλο του άρθρου… οι μηχανές αρχίζουν να ζεσταίνονται…