«Υπεύθυνος ο πρόεδρος για τις εκλογές»

Από τις 11 Νοεμβρίου, με εμπιστευτική επιστολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προεδοποιήσει τον κ. Μεϊμαράκη για την online ψηφοφορία και είχε εκφράσει την ανησυχία του για το πώς αυτή θα διεξαχθεί.

«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης, και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση:

Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.
Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.
Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

Στην εμπιστευτική επιστολή, που ανέφερε στη δήλωση του, η οποία χρονολογείται στις 11 Νοεμβρίου σημειώνει πως «η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος».

Πηγή: iefimerida.gr