Σε καλό δρόμο με ΥΠΕΝ και Περιφέρεια η «Αγια-Σοφιά»

ghpedo aek

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του sport-fm.gr Άμεσα οι εξελίξεις για το γήπεδο της ΑΕΚ, με την ολοκλήρωση του φακέλου της άδειας εργασιών και την αρχιτεκτονική μελέτη επόμενο βήμα. Δέσμευση από Περιφέρεια για την απαραίτητη υπογειοποίηση

Η αλήθεια είναι πως τα βήματα προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» είναι αργά και πως η υπομονή των φίλων της ΑΕΚ έχει αρχίσει να εξαντλείται. Όμως φαίνεται πως το όλο εγχείρημα έχει μπει στην τελική του ευθεία και μετά από πολλές καθυστερήσεις, που μόνο στην πλευρά των «κιτρινόμαυρων» δεν αποδίδονται, σύντομα θα υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις.

Στην «Ένωση» έχουν τη διαβεβαίωση πως πολύ σύντομα θα ενταχθεί η υψομετρική μελέτη στο φάκελο της άδειας και η Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών θα την εγκρίνει. Επόμενο ζητούμενο θα είναι η εξέταση του φακέλου από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει την απαιτούμενη μελέτη και τότε θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα γραφειοκρατικά ζητούμενα.

Οι άνθρωποι που χειρίζονται το πρότζεκτ έχουν διαβεβαίωση από την Περιφέρεια πως με την έκδοση της άδειας θα προχωρήσει η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τμήματος της Φωκών, που είναι αναγκαίο για το νέο γήπεδο έργο.

Ουδείς μπορεί να ορίσει χρονοδιάγραμμα, καθώς τα ανοιχτά ζητήματα δεν εξαρτώνται από την πλευρά της ΑΕΚ και με τους αργούς ρυθμούς που προχωρούν όλα στην Ελλάδα του 2016 οποιαδήποτε εκτίμηση για την έναρξη των εργασιών θα ήταν παρακινδυνευμένη. Η ουσία, ωστόσο, είναι πως κάθε μέρα το όραμα της «Αγια-Σοφιάς» είναι και πιο κοντά στην υλοποίησή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...