Ο δημοσιογράφος Β. Βέργης περνάει από «αξονικό τομογράφο» την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του γνωστού δημοσιογράφου, όπως δημοσιεύθηκε στο sdna.gr

Κύριε Δήμαρχε, μη… βανδαλίζετε τη νοημοσύνη μας!

Ο Βασίλης Βέργης περνάει από «αξονικό τομογράφο» την ανακοίνωση του Αρη Βασιλόπουλου και δίνει απαντήσεις.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να «ξεσκονίσουμε» κάθε γραμμή της ανακοίνωσης του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας κ. Άρη Βασιλόπουλου και τις καταγγελίες του.

Πάμε, λοιπόν:

1. Αν υπάρχουν «άτομα» το τελευταίο τριήμερο τα οποία «βανδαλίζουν» στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας «δημοτικά κτίρια» και δεν έχουν ακόμα συλληφθεί από την αστυνομία –ούτε καν τους έχει γίνει «σύσταση» επί τρεις ολόκληρες μέρες- τότε συνεπάγεται πως είτε οι αστυνομικοί πετάνε ακόμη… χαρταετό και τρώνε ταραμοσαλάτα είτε όλοι είναι «αντι-Βασιλοπουλικοί». Απευθύνθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες και του αρνήθηκαν να συμπράξουν στην… απελευθέρωση των χώρων και στη σύλληψη των ταραξιών; Αν είναι έτσι μιλάμε για ολόκληρη… κυβερνητική συνωμοσία εις βάρος του κ. Βασιλόπουλου.

2. Αν τα ίδια άτομα «απειλούν όποιο περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ» σημαίνει πως επί τρεις ημέρες διεξάγονται… γκάλοπ έξω από τα «βανδαλιζόμενα» δημοτικά κτίρια και ανάλογα με τις απαντήσεις που παίρνουν προχωρούν σε «απειλές». Εκτός κι αν διαθέτουν κληρονομικό χάρισμα οι ερωτώντες και γνωρίζουν ότι αυτός ο περαστικός είναι «εναντίον της κατασκευής του γηπέδου» και ο άλλος «είναι υπέρ».

3. Οι «αντιφρονούντες αιρετοί πολίτες και συλλογικότητες», οι οποίοι «επιχειρείται να πειθαναγκαστούν, αφού ακόμη και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση» είναι άνθρωποι που πιστεύουν στους νόμους του κράτους; Προφανώς. Τι μετράει, λοιπόν, περισσότερο γι αυτούς; Οι νόμοι τους οποίους έχει έως τώρα απόλυτα ακολουθήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ για να φτάσει το θέμα της άδειας για το γήπεδο μία… υπογραφή πριν την έκδοσή της, ή μήπως η δική τους «έκφραση διαφορετικής γνώμης»;

4. Οι «εμπρηστικές ανακοινώσεις και μεθοδευμένες διαρροές, που επιχειρούν να στοχοποιήσουν αιρετούς, υπαλλήλους και προσωπικά τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και βαφτίζοντας το άσπρο-μαύρο» αποτελούν έκφραση… δημοκρατικότητας της Δημοτικής Αρχής; Αποτελεί «στοχοποίηση» η υπογραφείσα ανακοίνωση όποιου πολίτη ή Ένωσης θεωρεί ότι θίγεται από την «μεθοδολογία» του κ. Βασιλόπουλου; Και πως, αλήθεια, θεωρείται «στοχοποίηση υπαλλήλου» η δημόσια θέση μιας εταιρείας ή προσώπων σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά ο ίδιος ο κ. Βασιλόπουλος «δεν επιτρέπει» στους αρμόδιους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους βάζοντας την υπογραφή που δικαιούται η ΠΑΕ ΑΕΚ για το γήπεδο, επειδή εκείνος ΔΕΝ το θέλει στη Νέα Φιλαδέλφεια;

5. Θα μπορούσε να καταγγείλει με ΟΝΟΜΑΤΑ όχι με γενικότητες και αοριστολογίες ο κ. Βασιλόπουλος ΠΟΙΑ είναι τα ΜΜΕ που βρίσκονται σε «απόλυτη ευθυγράμμιση» και «είτε δικαιολογούν ανοιχτά πράξεις βίας ως »ένδειξη οργής» είτε σιωπούν εκκωφαντικά απέναντι σε φαινόμενα που απειλούν την ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης»; Για παράδειγμα ένα ΜΜΕ που γνωρίζω, καθώς τυγχάνει να εργάζομαι εκεί, ο ΣΠΟΡFM 94.6 τον έχει άπειρες φορές προσκαλέσει να μιλήσει στον «αέρα» και να πει Ο,ΤΙ θέλει (στην εκπομπή μου). Όμως άλλες τόσες… άπειρες φορές ο κύριος Δήμαρχος μας έχει «συνδέσει» με Κάιρο! Είτε χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες είτε… λησμονώντας την επομένη της αρχικής επικοινωνίας να σηκώσει το τηλέφωνό του.

6. Πολύ καλά έκανε και… θυμήθηκε χθες ο κ. Βασιλόπουλος να καλέσει την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη να «διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης», όμως όσο έχει εκείνος το δικαίωμα να ζητάει «να καταδικάσει προσπάθειες φίμωσης και αυταρχισμού και να προστατεύσει το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης πολιτών και αιρετών» άλλο τόσο έχουν το δικαίωμα να ΦΩΝΑΖΟΥΝ εκείνοι που θεωρούν ότι θίγονται από τις δικές του αποφάσεις. Στη δημοκρατία ο αγανακτισμένος έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρεί, κόσμια εννοείται. Πόσο μάλλον όταν διαμαρτύρεται ενάντια σε αποφάσεις οι οποίες δεν συμπορεύονται με την απόλυτη ευθυγραμμισμένη στους νόμους του κράτους οδό που έχει ακολουθήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

7. Είναι τουλάχιστον… ανέκδοτο να μιλάει για «κωλυσιεργία τόσων ετών» και να ζητάει να «ανοίξει επιτέλους ο διάλογος με στόχο την εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίζουν τόσο το δικαίωμα της ΑΕΚ να αποκτήσει γήπεδο όσο και την προστασία της πόλης και των πολιτών» ο άνθρωπος που έχει αναγάγει την ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, με μοναδικό στόχο να μην φτιάξει ποτέ γήπεδο η Ενωση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

8. Όσο για «τις πραγματικές θέσεις του Δήμου, καθώς και την αποκατάσταση της αλήθειας για το θέμα του γηπέδου» που θα παρουσιαστούν από τη δημοτική αρχή «σε συνέντευξη τύπου τις επόμενες ημέρες», δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρεί ο κ. Βασιλόπουλος ότι ο κόσμος είναι ανενημέρωτος. Απόλυτα ενημερωμένος είναι ΚΑΙ για την αλήθεια ΚΑΙ για τις θέσεις του. Καθώς δεν υπάρχει… πληθυντικός αριθμός, αλλά μόνο ενικός: Η θέση του είναι ΜΙΑ: όχι γήπεδο η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε το άρθρο εδώ: sdna.gr

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: εδώ