Μηνυτήρια αναφορά από τον Απόστολο Τζιτζικώστα!

12239889_10153127717732703_3595158633852337002_n

Διαβάστε το δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Εικοσασέλιδο υπόμνημα (αναφορά – καταγγελία) κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αφενός ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στην Ειδομένη, αφετέρου για να προχωρήσει η άμεση εκκένωση της Ειδομένης και το άμεσο άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή δεν πάει άλλο. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και έχει καταλυθεί κάθε έννοια ευνομίας και τάξης στην Ειδομένη. Η ελληνική Κυβέρνηση παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μεταθέτει διαρκώς την εκκένωση της Ειδομένης», τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ο κ. Τζιτζικώστας.

Περιγράφοντας τα αδικήματα που τελούνται στην περιοχή και τα οποία περιέλαβε στη μηνυτήρια αναφορά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι επί 60 και πλέον μέρες παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή, με ανυπολόγιστη ζημιά στις εξαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις, αλλά και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα έσοδα του κράτους, τελούνται καθημερινά αξιόποινες πράξεις, υπάρχουν ανοιχτά θέματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας. «Ο κίνδυνος απώλειας ζωής είναι τεράστιος, τόσο γιατί πρόσφυγες και μετανάστες κινούνται χωρίς καμία επίβλεψη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, όσο και γιατί οι άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό συνιστούν ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό το λόγο σήμερα –εφόσον όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είδα από την Κυβέρνηση να θέλει να δώσει μια λύση- αναγκάστηκα να έρθω στην Εισαγγελία και να ζητήσω πια την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ζητώ να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποκατασταθεί η τάξη», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι είναι βέβαιος πως θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της.

«Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Σε ό,τι μας αφορά ζητούμε και πάλι από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην εκκένωση της Ειδομένης, να προχωρήσει στον αναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν μπορεί η Κεντρική Μακεδονία να σηκώνει όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα εάν δεν γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες θα έχουμε τεράστια προβλήματα στην περιοχή. Είμαι υποχρεωμένος να διαφυλάξω τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, όποιο κι αν είναι το κόστος και θα το κάνω. Ως Περιφέρεια έχουμε φτάσει στο τελευταίο επίπεδο παρεμβάσεων που μπορούμε να κάνουμε. Μετά τις συνεχείς πιέσεις στους αρμόδιους υπουργούς και την έλλειψη από πλευράς τους οποιασδήποτε ενέργειας είμαι υποχρεωμένος να καταφύγω στη Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.