ΜΙΚΡΑΣΙΑ … φεύγαμε και για Σένα λέγαμε

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τιμά τον Μικρασιατικό Πολιτισμό Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 7 Φεβρουαρίου 2016, 8.30 μ.μ.

«Μικρά Ασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε»

Με μία εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτισμό της Μικράς Ασίας τιμά τις ρίζες της η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Στοχεύοντας στην διαφύλαξη της μικρασιατικής μας κληρονομιάς και με απώτερο στόχο να γνωρίζουν τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας οι νεότερες γενιές, η Ιερά Μητρόπολη διοργανώνει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 8.30 το απόγευμα θεατρική μουσικοχορευτική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Μικρά Ασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε». Μία εκδήλωση που αποτίει φόρο τιμής στην Αγιοτόκο Μικρά Ασία και τον Πολιτισμό της και μία ευκαιρία πολιτισμικής ένωσης με τις σύγχρονες πόλεις της Ι. Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

150 χορευτές, ηθοποιοί,τραγουδιστές και μουσικοί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Σπυράτου μας ταξιδεύουν στη Σμύρνη, στην Πόλη, στην Καππαδοκία στον Πόντο μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια . Από αυτό το ταξίδι θα αναδειχτούν τα κείμενα των μεγάλων λογοτεχνών και ποιητών που ανέδειξε αυτός ο τόπος όπως οι: Διδώ Σωτηριου, Φώτης Κόντογλου, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού μας.

Αφηγητές: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΛΗΣ, ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
Τραγουδούν: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥ, ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ορχήστρα: «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών / Καλλιτεχνικός Διευθυντής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΜΕΛΗΣ
Σολίστ: ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Σκηνική Επιμέλεια: ΣΟΦΙΑ ΣΠΥΡΑΤΟΥ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ. Συμμετέχουν: ‐ Μικτή Χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών ‐ Βυζαντινός Χορός της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας υπό τη διεύθυνση Αρχ. Μουσικοδιδασκάλου της ΜΤΧΕ κ. Χάρη Ντραβάνογλου.
Χορευτικές Ομάδες: ‐ Χορευτική Ομάδα Ενορίας Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ν. Ηρακλείου ‐ Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας Χορευτικός Όμιλος ΕΙΡΗΝΗ,
Σύλλογοι: Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», Αδελφότης Προκοπιέων «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος» Αθηνών Πειραιώς & Περιχώρων.

Τιμές εισιτηρίων: 20,13,10, 8 και 4 ευρώ το φοιτητικό. Τηλ. Κρατήσεων: 210 7282333 από τα Ταμεία του Μεγάρου και το www.megaron.gr

Η εκδήλωση υποστηρίζεται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.