Κυρ. Μητσοτάκης: Εισπράττω ένα ρεύμα που ζητά ανανέωση και σοβαρότητα

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΪ» δήλωσε αισιόδοξος για τις εκλογές του κόμματος την Κυριακή τονίζοντας πως εισπράττει ένα ρεύμα που ζητά ανανέωση και σοβαρότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θέλει η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει το όλον της κεντροδεξιάς. «Θέλω να φέρω στη Νέα Δημοκρατία πολίτες από το χώρο του κέντρου, εργαζομένους κυρίως στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ανέργους. Μόνο με ένα επιθετικό σχέδιο επενδύσεων μπορούμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία», είπε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως είναι ψεύτικος ο διαχωρισμός μεταξύ ελίτ και λαϊκών και υποκρύπτει στοιχεία λαϊκισμού. «Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πήρα 95.000 σταυρούς και ο κ. Μεϊμαράκης λίγο παραπάνω από 40.000. Εκλέγομαι και πολιτεύομαι με την ίδια άνεση στην Κηφισιά, στην Αγία Βαρβάρα και στο Περιστέρι. Δεν έχω στηριχθεί ποτέ από μηχανισμούς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως είναι αντίθετος στην αύξηση των εισφορών. «Με το ασφαλιστικό υπάρχουν αντικίνητρα για την απασχόληση. Θα καταντήσουμε μια χώρα συνταξιούχων. Θέλω ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος. Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα και όχι να μοιράζουμε τη φτώχεια μας. Οι οριζόντιες απολύσεις δεν συνιστούν μεταρρύθμιση. Πιστεύω πολύ στην κινητικότητα», δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο διαχωρισμός Καραμανλικών – Μητσοτακικών ανήκει στον 20ό αιώνα και πρόσθεσε πως οι αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη της αλήθειας είναι αρχές που χαρακτηρίζουν και το δικό του πολιτικό λόγο.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως την επόμενη μέρα έχει την υποχρέωση να συνθέσει, να δώσει νέες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και να εκφράσει όλες τις τάσεις. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όλο το στελεχιακό δυναμικό θα αξιολογηθεί αξιοκρατικά.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και όχι την πολιτική του «δεν βαριέσαι δεν πειράζουμε τίποτα».

Πηγή: liberal.gr

You may also like...