Κατεδαφίστηκε το «Σπαθάρη»

Οι Κτιριακές Υποδομές υλοποιούν το έργο που έχει προϋπολογισμό 3,32 εκ. ευρώ. Ένα έργο για το οποίο είχαν αγωνιστεί με όλες τους τις δυνάμεις σύλλογοι και φορείς της πόλης μας (ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού, η Ένωση Γονέων και φυσικά οι δημοτικές αρχές-τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή).

Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές [νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.]. Το έργο της ΚτΥπ ΑΕ εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  το οποίο ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο ανήκει κάθε υλοποιούμενο έργο συμβουλεύεται και συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή με οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή είναι σχετική με το εκάστοτε έργο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

«Τη Δευτέρα 22/02/2016 ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης του παλαιού κτίσματος του 1ου Δ.Σ (Σπαθάρη) και ανέγερσης του νέου σχολείου. Με την υπ.αριθμ. 802/15 άδεια κατεδάφισης θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που αφορούν την απομάκρυνση του παλαιού σχολικού συγκροτήματος και αμέσως θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου σχολείου με την υπ. αριθμ. 796/14 άδεια ανέγερσης.

Οι παραπάνω εργασίες στο σύνολό τους εκτελούνται με την επίβλεψη των ΚτΥπ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) και αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης στην σύμβαση που έχει υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία που έχει εγκατασταθεί στο χώρο και εκτελεί το έργο. Ο Δήμος από την μεριά του βρίσκεται δίπλα, παρακολουθεί και βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί στην απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών ώστε το όνειρο, οι αγώνες και η προσπάθεια τόσον χρόνων να γίνει πραγματικότητα.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων»