Η σύνθεση νίκησε…

ek tou synnegys

για άλλη μια φορά

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης

Από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και αμέσως μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ, ήμουν από αυτούς που αρθρογραφούσαν και επιχειρηματολογούσαν φανατικά υπέρ της ¨κίνησης¨ της παράταξης. Και ευτυχώς τα γραπτά μένουν…

Η χρόνια στασιμότητα είχε αποδειχθεί πως ήταν ανασχετικός παράγοντας της ανανέωσης τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και επίπεδο προγραμματικού λόγου. Εκεί, πέραν των άλλων, πάτησε επανειλημμένως ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας πάντα για το φθαρμένο παλιό… κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει συνεχόμενες εκλογικές μάχες.

apo thn arxh

Αρκετά από τα πρόσωπα πρώτης γραμμής της ΝΔ όχι μόνο δεν έπειθαν αλλά απωθούσαν μεγάλο μέρος του κόσμου από το να στηρίξει το εκάστοτε αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είτε επρόκειτο για εκλογές, είτε για δημοψήφισμα κλπ. Και δεν μιλάμε μόνο για τα στελέχη της πρώτης γραμμής. Ανάλογες παθογένειες εντοπίζονταν εύκολα σε όλες τις βαθμίδες του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης.

Ο Κυριάκος αυτό το γνώριζε και το γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ήταν το κεντρικό του σύνθημα. Έχοντας μάλιστα το ιδεολογικό πλεονέκτημα, με το καθαρό ιδεολογικό του στίγμα, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά το ζήτημα της ανανέωσης. Το θέμα είναι μόνο ηλικιακό τον ρωτούσαν; Είναι και ηλικιακό απαντούσε στεγνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας ότι αυτό ήταν όχι απλά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα αλλά βαθιά του πεποίθηση.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόεδρος της ΝΔ. Με λίγα λόγια κέρδισε το στοίχημα της πειθούς. Τι μένει; Το βασικότερο κατ’ εμέ. Να κάνει πράξη όλα εκείνα που με σθένος υποστήριξε. Τόσο σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων όσο και στα ζητήματα ανανέωσης της φυσιογνωμίας της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της χώρας.

Όλα δείχνουν ότι έχει και τα φόντα αλλά και τη μέθοδο που δίνει νίκες. Εμείς θα του ευχηθούμε καλή δύναμη. Με το βλέμμα μας στραμμένο όχι μόνο στο κόμμα αλλά πρωτίστως στη χώρα.

mhtsotakhs-adonis-tzitzikostas

Όμως δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτά.

Στη συγκεκριμένη εκλογική μάχη αποδείχθηκε για άλλη μία φορά περίτρανα ότι η σύνθεση… κερδίζει. Και αυτό ισχύει οπουδήποτε. Σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ΠΑΝΤΟΥ. Όποιος πηγαίνει ηθελημένα στο ΄΄ένας εναντίον όλων΄΄ είναι δεδομένο ότι θα ηττηθεί. Ας το έχουν αυτό όλοι κατά νου. Νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι…

Κατά τα λοιπά… ΌΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...