Γκολ στη φτώχεια

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Διαβάστε αναλυτικά

Ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην Πρωταθλήτρια Κόσμου Εθνική Αστέγων που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 29 Δεκεμβρίου (17.00) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΟΑΚΑ. Εκπροσωπήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και στο πάνελ της συνέντευξης βρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο διευθυντής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» (το οποίο διοργανώνει την καμπάνια «ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ» και θα πωλείται στο ΟΑΚΑ τη μέρα του αγώνα) Χρήστος Αλεφάντης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο συντονιστής-γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης και βέβαια οι αρχηγοί των δύο ομάδων: ο Αλέξανδρος Καϊάφας από την Εθνική Αστέγων και ο Χρήστος Αραβίδης από την ΑΕΚ.

Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Καραμέρος που δήλωσε τα εξής: «Γκολ στη φτώχεια, με την Εθνική Αστέγων και τη Σχεδία να δείχνουν το δρόμο της επανένταξης και τη αλληλεγγύης. Όχι μόνο με τη νίκη επί της Ελβετίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά με όλη τη δραστηριότητά τους. Όταν μάθαμε γι’ αυτή την πρωτοβουλία, η είδηση δεν μας άφησε ασυγκίνητους. Μαζί με την Εθνική Αστέγων, με την ΑΕΚ και με το ΟΑΚΑ, διοργανώνουμε έναν αγώνα αλληλεγγύης με ελεύθερη είσοδο. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τις εποχές που μέσα στις γιορτές γίνονταν αγώνες, όπως το Κύπελλο Χριστουγέννων. Δεν είμαστε ακόμα σε τέτοιο επίπεδο, αλλά του χρόνου θα θέλαμε να γίνει αυτό με μια μικτή ομάδα από τις ΠΑΕ του λεκανοπεδίου και την Εθνική Αστέγων. Μέχρι τότε, η ΑΕΚ που εδρεύει –ελπίζω προσωρινά- στο ΟΑΚΑ, θα αγωνιστεί με την Εθνική Αστέγων. Καλώς όλους όσοι είναι στην Αθήνα εκείνη τη μέρα, να πάρουν τα παιδιά τους και να έρθουν. Θα τους μείνει αξέχαστο».

«Αν σκοράρω, δεν θα πανηγυρίσω!»
Ο Αλέξανδρος Καϊάφας δήλωσε: «Από πλευράς μας ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΚ και την Περιφέρεια γι’ αυτό το σπουδαίο φιλικό αλληλεγγύης. Είναι τιμή μου να είμαι στην ομάδα και να παίξω (ή… να μην παίξω, αυτό είναι θέμα προπονητή) απέναντι στην ΑΕΚ, την ομάδα που υποστηρίζω από μικρός. Για μένα, το να έρθω αντιμέτωπος με αυτούς που βλέπω από την εξέδρα, ήταν ένα όνειρο ζωής που είχα από μικρό παιδί. Δεν θα μπορούσα να το σκεφτώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Αν, πάντως, μου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρω, δεν θα πανηγυρίσω».

«Θα χάριζα πολλά από τα γκολ μου»
Ο Χρήστος Αραβίδης συγκίνησε με μια του φράση: «Θα μπορούσα να χαρίσω πολλά από τα γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου, αν κάποιος μου υποσχόταν ότι θα έδινα λύση στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων. Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι α συμμετάσχω σε αυτό το φιλικό. Στην εποχή που ζούμε, είναι ανάγκη να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και συνανθρώπους που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εμάς. Από την πλευρά μας ως παίκτες της ΑΕΚ, θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε αυτό το φιλικό για να ανοίξει ο δρόμος και να γίνει δυνατότερο του χρόνου. Μακάρι να λύνοντας όλα τα προβλήματα μέσα στο γήπεδο. Για πολλούς ανθρώπους το ποδόσφαιρο είηναι μέσο διαφυγής και εμείς δίνουμε χαρά στον κόσμο παίζοντας μπάλα. Ας είναι το πρώτο και όχι το τελευταίο αυτό το ματς στην προσπάθεια να ανακουφιστούν κάποιοι συνάνθρωποί μας».

«Παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι«.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Χρήστος Αλεφάντης που ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν να γίνει αυτό το φιλικό. «Εμείς παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αφορά τη σχέση μας με τους εαυτούς μας και με την κοινωνία. Αν έρθετε σε μια προπόνηση, θα δείτε ότι δεν έχουμε πινακάκια με συστήματα αλλά μιλάμε για αγάπη και αλληλεγγύη. Να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλο ναι και να ξανακερδίζουμε τις ζωές μας. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία μέσα από το υπέροχο παιχνίδι να έρθουμε πιο κοντά και να μιλήσουμε για την αγάπη και την αλληλεγγύη».
Ο Σάββας Ανεστιάδης απηύθυνε ένα «τεράστιο ευχαριστώ στην Περιφέρεια, στον κ. Καραμέρο και στην ΠΑΕ» και δήλωσε ότι «εμείς ως ΟΑΚΑ δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο», ενώ ευχαρίστησε και το προσωπικό του ΟΑΚΑ που θαν εργαστεί εκείνη τη μέρα αφιλοκερδώς.

Ευάγγελος Ασλανίδης:
«Η ΑΕΚ πρωτοπόρος σε τέτοιες προσπάθειες»
Τελευταίος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης που τόνισε τα εξής: «Το ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σύνθημα να βοηθήσει ο καθένας και να συνδράμει στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Το ποδόσφαιρο που αγαπούν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα, πέρα από την αγωνιστική του διάσταση -που δυστυχώς βάλλεται και προσβάλλεται από αυτούς που θα έπρεπε να υποστηρίζουν και να το διοικούν- έχει και κοινωνική διάσταση. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε παρά να είναι πρωτοπόρος σε τέτοιες ενέργειες και να συνδράμει και τώρα και στο μέλλον να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους και να βοηθάμε όχι μόνο μέσω του ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ».

Παρών ήταν και ο Περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού κ. Σπύρος Πάντζας, ο οποίος τόνισε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει με όλες τις δυνάμεις και η αντιπολίτευση.

You may also like...