Γήπεδο ΑΕΚ: περιμένοντας την άδεια

Με το σταγονόμετρο οι ουσιαστικές πληροφορίες για το θέμα το τελευταίο διάστημα

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και αν σταθείς πολλοί είναι αυτοί που συζητούν και αναρωτιούνται… ¨θα γίνει τελικά το γήπεδο…;¨. Που βρίσκεται όμως πραγματικά η υπόθεση; Εμείς από αυτήν εδώ τη σελίδα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα εναπομείναντα ζητήματα σε μία σειρά.

Όπως είχε ενημερώσει ο project manager του γηπέδου Δημήτρης Ανδριόπουλος τους δημοτικούς συμβούλους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας στις αρχές Οκτωβρίου σε ενημερωτική συγκέντρωση που είχε γίνει τότε, με τους πιο απαισιόδοξους υπολογισμούς του το θέμα της άδειας θα έφτανε στην τελική του φάση εντός του Μαρτίου.

Από τότε ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε κάθε ευκαιρία δηλώνει με έμφαση ¨κανείς δεν θέλει το γήπεδο πιο πολύ από εμένα…¨

Το ίδιο ανέφερε και στην πρόσφατη γιορτή των παλαιμάχων της Ένωσης. Για να συμπληρώσει: ¨Εμείς από την πλευρά μας ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το έχουμε κάνει, τώρα το θέμα είναι στα χέρια άλλων και περιμένουμε την άδεια…¨

Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής.

Πλέον όλες οι υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων (όπως και ο Δήμος) έχουν καταθέσει τις γνωμοδοτήσεις του για την ΜΠΕ, ενώ πληροφορίες που έχουν δει εδώ και καιρό το φως της δημοσιότητας (δείτε σχετικά και εδώ) αναφέρουν ότι σε κάποιες από αυτές υπάρχουν επισημάνσεις (από την πλευρά των υπηρεσιών) τόσο για την χωρητικότητα του γηπέδου, όσο και για την κυκλοφοριακή μελέτη και τις θέσεις στάθμευσης.  Για παράδειγμα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις χωρίς τις προβλεπόμενες βυθίσεις των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης έχει σύμφωνα με το ρεπορτάζ αντιπροτείνει η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεδομένου ότι η κατασκευή του γηπέδου συνδέεται άμεσα με την κυκλοφορία στην γύρω περιοχή.  Όλα αυτά όμως είναι γνωμοδοτήσεις και όχι αποφάσεις.

Να θυμίσουμε τέλος ότι η Περιφέρεια Αττικής (απομένει η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβλουλίου για την ΜΠΕ) έχει συμπεριλάβει και στον προϋπολογισμό του 2016 το κονδύλι που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το στάδιο των γνωμοδοτήσεων σιγά, σιγά ολοκληρώνεται και πλέον απομένει το σημαντικότερο… Οι τελικές αποφάσεις!