Για κομματικό στρατό… μιλά η ΛΑΕ

Διαβάστε την ανακοίνωση του κόμματος του Π. Λαφαζάνη

Η παρουσίαση του σχεδίου νόμου από τον αρμόδιο υπουργό για την Δημόσια Διοίκηση και το περιεχόμενο της συνέντευξης του Πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά την τακτική των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων αφού:

Α. Προωθείται η δημιουργία ενός νέου κομματικού στρατού, με το σώμα των δήθεν αριστούχων υπαλλήλων για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης, των οποίων όμως η αξιολόγηση θα στηρίζεται σε αυθαίρετη κατά κανόνα διαδικασία, επιλογή συγκεκριμένων υπαλλήλων για σεμινάρια ή σε συνέντευξη, η οποία θα καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της συνολικής βαθμολογίας.
Β. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για «αποκομματικοποίηση» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Οπως προκύπτει και από το νέο μισθολόγιο, ενισχύονται ιδιαιτέρως οικονομικά και όλα τα κομματικά στελέχη της Κυβέρνησης, στους οποίους, πολλές φορές καταβάλλονται επιδόματα ευθύνης υψηλότερα από τον βασικό μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!
Γ. Οι δηλώσεις των αρμοδίων και το σχέδιο νόμου παραβλέπουν τις βασικές αιτίες των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης, που είναι η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και η ραγδαία μείωση του προσωπικού, τα οποία εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά ενισχύονται.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα αντί να προσπαθεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό και στο ζήτημα της δημόσιας διοίκησης, ας ανατρέξει σε παλαιότερες θέσεις της, οι οποίες ανέφεραν ότι τα βασικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης είναι οι ελλιπείς πόροι, η σύγχυση αρμοδιοτήτων, η πολυνομία, η συνεχής εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση του προσωπικού, ο κομματισμός.

Αυτά τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν. Τα ζητήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με την δημιουργία ενός νέου σώματος ημετέρων με ειδικά προνόμια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...