Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο!

Μεταξύ της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δ. Γκούμα και μελών της δημοτικής αρχής…

Λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, τον προϋπολογισμό του 2016, η Δανάη Γκούμα ζήτησε το λόγο για το θέμα που είχε προκύψει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε την ψήφο της στην εισήγηση επί της ΜΠΕ που σχετιζόταν με το γήπεδο της ΑΕΚ. Η Δανάη Γκούμα μίλησε σε πολύ υψηλούς τόνους προς τα μέλη της διοίκησης.

Από την πλευρά της συμπολίτευσης απάντησε επίσης σε πολύ υψηλούς τόνους ο Θόδωρος Μανωλεδάκης.

Αποτέλεσμα αυτού του λεκτικού διαπληκτισμού ήταν η διακοπή της συνεδρίασης για 3 λεπτά και η αποχώρηση της κ. Γκούμα από το συμβούλιο.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είχε εκδοθεί μετά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (02/11)

«H Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕΝ για την πλαστογράφηση της τοποθέτησης και της ψήφου της επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο ‘Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής‘’ που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2 Νοεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια εμφανίζουν την Δημοτική Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να ψηφίζει ΥΠΕΡ της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) στο συγκεκριμένο θέμα. Η αλήθεια είναι, και το γνωρίζουν οι παρόντες στη συνεδρίαση, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την εισήγηση της ΕΠΖ και καταψηφίζει την ΜΠΕ στη βάση της δικής της εισήγησης, την οποία και κατέθεσε γραπτώς ως πρόταση γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ για να τεθεί σε ψηφοφορία. Αυτή την πρόταση υπερψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόκρυψη της, γνωστής και δημοσιευμένης, πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης που δόθηκε γραπτώς στο προεδρείο, αποδείχνει ότι δεν πρόκειται για λάθος αλλά για μεθόδευση και συνειδητή αλλοίωση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι πολιτικές και άλλες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕΝ και ιδιαίτερα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για το γεγονός είναι τεράστιες. Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τα παιχνίδια που παίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕΝ με αυτά ή άλλα επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα. Απαιτούμε να κατέβει αμέσως το πλαστό πρακτικό από τη Διαύγεια, να αποκατασταθεί η αλήθεια, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης της τοποθέτησης – πρότασης της ΛΑΣ την οποία έχει στα χέρια του το προεδρείο».