Ανακοινώσεις του δήμου

Διαβάστε αναλυτικά

Μία ακόμα δράση η 4η κατά σειρά πραγματοποιήθηκε με συγκινητική συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος με μεγάλη ικανοποίηση προμηθεύτηκε τα αναγκαία για αυτόν προϊόντα, απολαμβάνοντας τη θέα και αυτών που δεν αγόρασε, κάνοντας μια ωραία Κυριακάτικη βόλτα.

Το ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, δεν προσφέρει μόνο τα ενδιαφέροντα είδη από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά έχει γίνει και τόπος συνάντησης των πολιτών του Δήμου μας και ΟΧΙ μόνο! Ένας ακόμα χώρος συνάντησης-κοινωνικοποίησης, ανταλλαγής απόψεων για όλα τα δρώμενα στο Δήμο μας, αλλά και γενικότερα…

Ένας χώρος συγκέντρωσης τροφίμων για όλες τις δομές αλληλεγγύης,μιας και τα προβλήματα και οι ανάγκες βοήθειας συνεχώς και δυστυχώς μεγαλώνουν!… Θα συναντηθούμε ξανά στις 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ του 2016!!! Μέχρι τότε σας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ με ΕΙΡΗΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ γιατί οι καιροί το απαιτούν, ας μην το ξεχνάμε…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Από το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και την ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

—————————————————————

Κοινότητες Πάρκινσον στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

Η Ελληνική Εταιρεία εθελοντών και ασθενών για τη ν. Πάρκινσον «Επίκουρος – κίνηση» σε συνεργασία με το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος διοργανώνει Κοινότητες Πάρκινσον στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Τα συμπτώματα της ν. Πάρκινσον είναι τόσο κινητικά, όσο και ψυχικά. Παρόλο που, μέχρι σήμερα, υπάρχουν δυνατότητες αντιμετώπισης και διαχείρισης πολλών πτυχών της νόσου, εντούτοις δεν είναι προσβάσιμες σε όλους. Οι σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες ορίζουν την αντιμετώπιση της ν. Πάρκινσον ως ολοκληρωμένη σ’ ένα σύνολο ιατρικής, φυσικοθεραπευτικής και ψυχικής παρέμβασης.

Η «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση» διαπίστωσε ότι στην εποχή μας ένα μεγάλο μέρος των ασθενών με ν. Πάρκινσον δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες που να παρέχουν μια ολοκληρωμένη φροντίδα τόσο στον ασθενή, όσο και στον φροντιστή. Το πρόγραμμα «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – Κοινότητες Πάρκινσον» φιλοδοξεί να προσφέρει δωρεάν υποστήριξη των φροντιστών και των πασχόντων στον χώρο, τον οποίο ζουν.

Στα πλαίσια των εθελοντικών δραστηριοτήτων της, η Ελληνική Εταιρεία εθελοντών και ασθενών για τη νόσο Πάρκινσον «Επίκουρος – κίνηση», υλοποιεί υπό την αιγίδα του ΔΦΧ το πρόγραμμα «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – Κοινότητες Πάρκινσον», με σκοπό τη δημιουργία μιας Τοπικής Κοινότητας Ατόμων με Πάρκινσον στο Δήμο μας, σε μια κοινή προσπάθεια να ενημερωθούν υπεύθυνα και να λάβουν μια, όσο γίνεται, πιο ολοκληρωμένη θεραπεία.
Για εγγραφή μπορείτε να καλείτε στο 210 222 44 66.

Το πρόγραμμα «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – Κοινότητες Πάρκινσον» συνίσταται στα εξής:

• Ομαδικό Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας, σε καθιστή θέση, ασθενών με ν. Πάρκινσον (ΑμΠ)
• Ομάδες Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους Φροντιστές των ΑμΠ
• Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Τέλος, κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται συναντήσεις των μελών της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ–Κοινότητας Πάρκινσον», με στόχο την ενημέρωση, την κινητοποίηση και την κοινωνικοποίηση τόσο των ασθενών, όσο και των φροντιστών.
Η μηνιαία συνάντηση για τον Δεκέμβριο θα γίνει Πέμπτη, 17/12, 11.00, στο Πνευματικό κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45).

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων