Αγκάθια;;;

varometro

Στο τεύχος Μαρτίου της εφημερίδας «Αναζήτηση» διαβάσαμε το παρακάτω ρεπορτάζ, το οποίο παραθέτουμε χωρίς περαιτέρω δικό μας σχολιασμό…

10171915_1506886789532506_7115651390082099080_nΞεκινώντας από την σημερινή Διοίκηση του δήμου την παράταξη «Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, μπορούμε να αναφέρουμε το εξής. Πέραν των ζητημάτων της καθημερινότητας που έχουν να αντιμετωπίσουν, ήδη έχουν καταγραφεί οι πρώτες απώλειες όσον αφορά το στελεχιακό «δυναμικό». Η δημοτική σύμβουλος Αντωνία Αναγνώστου-Καρκάνη έχει ανεξαρτητοποιηθεί ενώ την αποχώρησή τους έχουν γνωστοποιήσει εδώ και καιρό οι κ. Γιάννης Ζαμπετάκης και Χρήστος Τσερπάνης. Με ενδιαφέρον αναμένεται δε το τέλος του 2016 που ίσως αντικατασταθούν κάποιοι από τους σημερινούς αντιδημάρχους. Πέραν αυτών η συνύπαρξη στελεχών που υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και αυτών που στηρίζουν τη Λαϊκή Ενότητα, μέχρι στιγμής είναι αρμονική…, το ερώτημα όμως που τίθεται εύλογα είναι για πόσο ακόμη; Θα επηρεάσει το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία για την σημερινή Κυβέρνηση την «Δύναμη Πολιτών»; Είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί σίγουρα να απαντηθεί στην παρούσα φάση, αλλά «ονειροβατεί» όποιος θεωρεί πως δεν υπάρχει θέμα…

georgamlisΣυνεχίζουμε με το συνδυασμό του Λύσανδρου Γεωργαμλή την «Ένωση Δημοτών». Όπως διαφάνηκε στην πρόσφατη εκδήλωση του συνδυασμού με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην παράταξη υπάρχει οφθαλμοφανώς ένα κατά τα φαινόμενα αγεφύρωτο «σχίσμα». Και αυτό διότι πέραν των όσων έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν να συμβαίνουν μεταξύ του κ. Γεωργαμλή και του κ. Κοπελούσου (επιστολές κλπ), τα περισσότερα στελέχη που συμμετείχαν στην «Ένωση» και που προέρχονται από την παράταξη Τομπούλογλου «Καλημέρα Όμορφη Πόλη», απείχαν από την συγκεκριμένη εκδήλωση. Γεγονός που σίγουρα κάτι σηματοδοτεί. Γιάννης Τομπούλογλου (δημοτικός σύμβουλος), Χρήστος Κοπελούσος (δημοτικός σύμβουλος), Ηλίας Σταματελόπουλος (τοπικός σύμβουλος) και άλλα «μικρότερου βεληνεκούς» στελέχη «έλαμψαν» δια της απουσίας τους. Φυσικά αυτό ίσως να μην εντάσσεται εκτός των πολιτικών σχεδιασμών του κ. Γεωργαμλή που εδώ και καιρό προσπαθεί να αποκηρύξει την στήριξη Τομπούλογλου. Τώρα αυτό του «προσφέρθηκε στο πιάτο»… γεγονός που μάλλον τον «χαροποιεί» και τον διευκολύνει… πολιτικά.

garΤι γίνεται όμως στον συνδυασμό Αράπογλου (;) που μέσω και της εφημερίδας του «αυτό-προμοτάρεται» με σθένος; Όλα δείχνουν ότι και εκεί υπάρχουν ζητήματα. Αυτό φάνηκε από την πρόσφατη εκδήλωση του συνδυασμού για τα 2 χρόνια όπου και απουσίασαν για διαφορετικούς λόγους πάνω από 10 στελέχη, υποψήφιοι του συνδυασμού στην εκλογική «μάχη» του 2014. Στελέχη που σίγουρα βοήθησαν τον κ. Αράπογλου να «πλασαριστεί» στην 3η θέση, παρά την μικρή τότε, αναγνωρισιμότητά του… Να θυμίσουμε επίσης, ότι ο κ. Αράπογλου ήταν επικεφαλής ενός από τους συνδυασμούς που το 2014 δεν είχε συμπληρώσει στο σύνολό του το ψηφοδέλτιό του, έχοντας μόνο 80 υποψηφίους από τους 84 που απαιτούνταν. Άρα οι όποιες απώλειες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «αμελητέες», όσο και αν γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστούν ή να αποκρυφθούν.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πολιτικό δημοτικό σκηνικό… κινούμενη άμμο, στο οποίο έως το 2019 θα προσθαφαιρεθούν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα επεισόδια.

Πηγή: εφημερίδα Αναζήτηση