Πανέξυπνος ο Χιμένεθ, έφυγε την πιο κατάλληλη στιγμή

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Ας πούμε αλήθειες κοιτώντας προς όλες τις κατευθύνσεις και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Ο Ισπανός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά που του πρόσφερε μια υποβιβασμένη ομάδα στην Β Ισπανίας για να φύγει σαν πρωταθλητής από την ΑΕΚ.

Φυσικά αν είχε πρόταση από άλλη καλύτερη ομάδα θα πήγαινε σε αυτήν.

Ο Χιμένεθ προτίμησε (πανέξυπνα) να ανοίξει την πόρτα της εξόδου έως τροπαιούχος παρά να μπει σε νέες διαδικασίες του να κρατήσει την ΑΕΚ πάλι ψηλά και στην κορυφή τον νέο χρόνο , αφού γνωρίζει και αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλες είναι οι απαιτήσεις για την νέα χρονιά .

Ο Χιμένεθ έχει πολλά θετικά (σφιχτή άμυνα – διαχείριση του υλικού της ομάδας παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς και την καταπόνηση από τα πολλά παιχνίδια – άψογη φυσική κατάσταση) αλλά και αρκετά αρνητικά στην θητεία του στην ΑΕΚ που όμως η κατάκτηση του πρωταθλήματος τα έκανε να εξαφανιστούν και να μην τα θυμάται πολύς κόσμος.

Σίγουρα πιστώνεται και του αναλογεί ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μερίδιο της επιτυχίας , αλλά επιτρέψτε μου να δώσω το μεγαλύτερο στους παίχτες που πέρα των σημαντικών αγωνιστικών ικανοτήτων (που ξελάσπωσαν στο 90 φεύγα τον Ισπανό παράλληλα με το μεγάλο «άστρο» που είχε) έδειξαν μεγάλη ψυχή και μέταλλο πρωταθλήτριας ομάδας με την προσωπικότητα τους.

Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ για να το ανατρέψουμε χάνοντας ένα ολόκληρο ημίχρονο σε Ελλάδα και Ευρώπη (Οσφπ μέσα – Ριεκα – Αούστρια – Δυναμό μέσα- Ξάνθη – Λαμία – Λάρισα και έξω και κύπελλο μέσα – Παο έξω – Απόλλων μέσα 3 στόπερ πίσω ..και φυσικά το ανεπανάληπτο ροτέισον των 8 παιχτών με Αστέρα έξω που εκείνη την στιγμή με νίκη καθαρίζαμε από τότε το πρωτάθλημα έχοντας 8 βαθμούς από τον δεύτερο τότε Οσφπ.) με τις λάθος επιλογές του Μανόλο κάτι που καταλάβαινε στο δεύτερο ή στο 60 λέπτο ρίχνοντας μέσα για παράδειγμα τον Λιβάγια ή τον Χριστοδουλόπουλο ή και τους 2 μαζί ή αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα της ομάδας.

Μην ξεχνάμε και τον τελικό του κυπέλλου όπου η διοίκηση εμφανίστηκε πολύ ενόχλημένη όχι από την ήττα αλλά από τον τρόπο προετοιμασίας της ομάδας και τις επιλογές φυσικά,

ΠΡΟΣΕΞΤΕ !

Δεν μειώνω ούτε κάνω αποδόμηση στις σημαντικές προπονητικές ικανότητες του Ισπανού αλλά λέμε τα πράγματα με το όνομα τους για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη , για το αν ο Χιμένεθ θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα την νέα σεζόν.

Ναι έχει ικανότητες αλλά και ελαττώματα και πιστεύω ότι για αυτόν ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να φύγει από την ομάδα ως πρωταθλητής.

Ο τρόπος όμως που το έκανε δεν ήταν ο καλύτερος , αφού ανακαλύψαμε ότι πέρα από την αγάπη του για την ΑΕΚ την μεγάλη αγάπη του για την Σεβίλλη (αυτός το είχε δηλώσει ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η ΑΕΚ και αν η Σεβίλλη τον φωνάξει θα πάει σαν τρελός )υπάρχει ξαφνικά και μια τρίτη αγάπη που λέγεται Λας Πάλμας..
Έτσι ο Χιμένεθ από τον 1 χρόνο συμβόλαιο που θα του πρότεινε η ΑΕΚ και την ψυχοφθόρο διαδικασία του έντονου πάλι πρωταθλητισμού ,προτίμησε την σχετική ηρεμία της Ισπανικής ομάδας και το συμβόλαιο των 1 συν 1 χρόνων με τα ίδια περίπου χρήματα.

Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην ζωή ενός ανθρώπου πόσο περισσότερο όταν εκπέμπεις ..ερωτισμό και μεσογειακό ταπεραμέντο , γι αυτό συγχαρητήρια Μανόλο για ότι πέτυχες και καλή συνέχεια πάντα με υγεία στην καριέρα σου έως προπονητής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ

Η διοίκηση αποχαιρέτησε με όμορφο τρόπο τον Χιμένεθ και ήταν υποχρεωμένη και «αναγκασμένη» να το κάνει αυτό αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι αρκετά πειραγμένος από αυτή την συμπεριφορά και έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση αφού θα μπορούσε από την αρχή να ανακοινώσει ότι αποχωρεί , χωρίς να υπάρχουν προφορικές συμφωνίες.. και μετά ποσά απίθανα που ακούστηκαν για να μείνει..

Γι αυτό έκλεισε αμέσως και τον Μαρίνο Ουζουνίδη τον καλύτερο Έλληνα προπονητή .
Η Καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει γνώστης πολλών πραγμάτων και άψογος επαγγελματίας.

Σκληρός και αδυσώπητος όσον αφορά την επαγγελματική συνέπεια και την δουλειά , φίλος και αδελφός για οτιδήποτε συμβεί εκτός εργασίας.

Η προσωπολατρεία στην ΑΕΚ έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και στηρίζουμε ΜΟΝΟ όσους υπηρετούν τα τρια αυτά μαγικά γράμματα που λατρεύουμε.

Μαρίνο καλή επιτυχία και τους στόχους τους ξέρεις.

Όπως και τις μεγάλες – τεράστιες απαιτήσεις που έχει η πρωταθλήτρια γνωρίζεις.
Τα υπόλοιπα στο χορτάρι και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Υ.Γ: Για να αστειευτούμε λίγο :Το μόνο πρόβλημα προσαρμογής που θα έχει ο Ουζουνίδης είναι ότι δεν έχει συνηθίσει να προπονεί πληρωμένους παίχτες..