153 ΝΑΙ στα μέτρα…

Διαβάστε αναλυτικά

Η κυβερνητική πλειοψηφία με 153 «ναι» ενέκρινε επί τις αρχής το πολυνομοσχέδιο, καθώς ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων του με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές.

Σημειώνουμε πως η Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισε «παρών» στο άρθρο 56, το οποίο αφορά στη διαδικασία απόλυσης εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία. Με γραπτή δήλωσή της η πρώην υπουργός εξηγεί την ψήφο της.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα διαγραφής στην Τασία Χριστοδουλοπούλου», διαμήνυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Κώστα Ζαχαριάδη. «Οι λόγοι είναι προσωπικοί κι όχι πολιτικοί. Είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός», τονίζει.
Μήνυμα Τσίπρα σε δανειστές: Αναμένουμε συμφωνία αντίστοιχη των θυσιών

Μήνυμα στους δανειστές ότι πλέον είναι στιγμή να τηρήσουν και εκείνοι τις δεσμεύσεις τους και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού, εξέπεμψε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός.

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή

Νωρίτερα, σφοδρή ήταν η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου, με τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για 4ο μνημόνιο και τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να αντικρούσει τις αιτιάσεις.

Για τον πρωθυπουργό η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την κυβερνητική πλειοψηφία είναι η αναγκαία συνθήκη για να του προσφέρει ανοικτό πολιτικό ορίζοντα μέχρι τις επόμενες εκλογές το χρόνο των οποίων απέφυγε να προσδιορίσει.

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ψήφιση του 4ου μνημονίου κλείνει τον κύκλο της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης – όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ – που θα πιστοποιηθεί στις κάλπες όποτε αυτές στηθούν.

Πηγή: thetoc.gr