«Υπάρχει φιλότιμο»;

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος 

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε όλοι το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στο εργοτάξιο της Αγιάς Σοφιάς που είχε έως αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργάτη. Λογικό ήταν όλοι οι φορείς και όλες οι παρατάξεις του Δήμου να βγάλουν ανακοινώσεις που να εκφράζουν την λύπη τους για το τραγικό περιστατικό.

Δεν χρειαζόταν και πολύ όμως η νυν Δημοτκή Αρχή να βγει μετά από πολλούς μήνες από το καβούκι της και να προσπαθήσει να «εκμεταλλευτεί» για λόγους ψηφοθηρικούς (;) αλλά και δήθεν εντυπωσιασμού το συγκεκριμένο γεγονός μιλώντας για τα γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα που εξαναγκάζουν τους εργάτες να δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες κ.τ.λ..

Βέβαια στην ουσία μόνο το έργο ήθελε να χτυπήσει.. Ειλικρινά η λέξη «ντροπή» είναι πολύ μικρή για να εκφράσει κάποιος πως ακούγονται στα αυτιά του, όλο αυτό το δήθεν ξαφνικό ενδιαφέρον και όλος αυτός ο λαϊκισμός με αφορμή την απώλεια ενός ανθρώπου.

ΝΑΙ σωστά έκαναν και έδωσαν εντολή προσωρινής παύσης των εργασιών (αν και όπως διαβάσαμε σε δημοσιεύματα διαπιστώθηκε και διαπιστώνεται δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα ασφάλειας) αφού πρέπει να ελεγθεί και το παραμικρό ώστε να μην υπάρξει ξανά το παραμικρό συμβάν

Και αυτό το λέμε και το φωνάζουμε εμείς που είμαστε υπέρμαχοι και οι μεγαλύτεροι λάτρεις του έργου και περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να γίνει. 

Μεγαλύτερη αξία όμως από οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή δεν έχει τίποτα! 

Και εννοείται ότι όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε οποιαδήποτε εργασία πρέπει να γυρίζουν ασφαλέις πίσω στις οικογένειες τους.

Άλλο αυτό όμως και άλλο να προσπαθείς όπως είπαμε μέσα από ένα τόσο τραγικό γεγονός να ξαναβγείς στην «επιφάνεια» και να δημιούργησεις τεχντητή  ένταση και πόλωση στην πόλη όπως άλλωστε τόσα χρόνια έκαναν μέχρι να έρθουν οι αποστομωτικές απαντήσεις από όλα τα αρμόδια όργανα του κράτους και όπου απευθύνθηκαν. Τελικά «υπάρχει και φιλότιμο » όπως έλεγε η παλιά πολύ πετυχημένη διαχρονική ελληνική ταινία ή η  λέξη αυτή υπάρχει μόνο στο λεξικό των συγκεκριμένων κυρίων;

Μάλλον το δεύτερο όπως μας έχει αναδείξει και το πρόσφατο παρελθόν.