Τι θα γίνει με το στρατιωτικό εργοστάσιο;

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ενημέρωση του Δήμου

Προχωρά η πρόταση του Δήμου για μετατροπή του πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου στη Νέα Χαλκηδόνα σε πολυχώρο πολιτισμού – θετική εισήγηση από το ΣΥΠΟΘΑ

Με την παρουσία του Δημάρχου Α. Βασιλόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου συνεδρίασε χθες το ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) του Κεντρικού Τομέα Αθηνών με θέμα την «τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Χαλκηδόνας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με χαρακτηρισμό του Ο.Τ. 11 από Οικοδομήσιμο Χώρο σε χώρο Αστικού Πρασίνου, με κατάργηση τμήματος της αδιάνοικτης εγκεκριμένης οδού Παπαναστασίου και χαρακτηρισμό της ως χώρου Αστικού Πρασίνου και χαρακτηρισμό του υφισταμένου προ του έτους 1955 κτιρίου (Στρατιωτικό Εργοστάσιο) σε «κτίριο Πολιτιστικών Χρήσεων – Αναψυκτήριο», σε συμμόρφωση με το ισχύον Γ.Π.Σ. της περιοχής.

Μετά και την θετική εισήγηση του Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση του Δήμου ύψους 2,165 εκατ. ευρώ στην πρόσκληση με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014 – 2020.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι το κτίριο που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως στρατιωτικό εργοστάσιο να αναμορφωθεί και να αποδοθεί στους πολίτες ως ένα σύγχρονο Πολιτιστικό κέντρο , σε συνδυασμό με την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ