Περί αλλαγής φύλου

Ο Σπύρος Καβακόπουλος μας απέστειλε το παρακάτω επίκαιρο σχόλιο

Δεν είμαι ειδικός, όμως θεωρώ χρέος μου να αναφέρω περίπτωση παιδιού φίλου, που θα βοηθήσει να καταλάβουμε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μικρός αριθμός παιδιών και εφήβων. Πριν πολλά χρόνια είχα φιλικές σχέσεις με οικογένεια στρατιωτικού με τρία κοριτσάκια, τότε πήγαιναν δημοτικό και παίζανε με τα παιδιά μου. Το μεσαίο κοριτσάκι του, είχε την εμφάνιση και την συμπεριφορά αγοριού. Οτιδήποτε φορούσε το προσάρμοζε στο αγορίστικο και όχι μόνον. Περπάταγε και νόμιζες ότι έβλεπες αγοράκι. Το πιο εκπληκτικό ήταν ότι οι δύο άλλες αδερφές και οι φίλες τους, ντρεπόντουσαν να γδυθούν μπροστά της, υπόψη όλα πήγαιναν δημοτικό.

Δεν γνωρίζω τι απέγινε στην εφηβεία και τώρα που θα φθάνει τα σαράντα και πλέον χρόνια. Όμως σκέπτομαι την σωματική και ψυχολογική κακοποίηση του παιδιού και την ειρωνεία των συμμαθητών στο σχολείο. Να λέει ο δάσκαλος «η Ελένη στο μάθημα» και να εμφανίζεται αγοράκι.

Το πρόβλημα αφορά ένα στα τριάντα χιλιάδες αγόρια και ένα στα δέκα χιλιάδες κορίτσια. Πρέπει παιδιά και γονείς να βοηθηθούν, το δράμα τους τεράστιο. Το πώς θα γίνει αυτό δεν είμαι ειδικός να πω, πρέπει εξειδικευμένοι επιστήμονες να κληθούν. Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του καθενός, που χρησιμεύουν για να κρίνουμε και αξιολογήσουμε το πρόβλημα με βάση μιας εκ των προτέρων καθορισμένης οπτικής γωνίας και χωρίς καμία εμπειρία, πρέπει να τ’ αποφύγουμε όπως ο διάβολος το λιβάνι.