Πάμε για σερί νικών!

Γράφει ο Ηλιας Θεοδοσοπουλος

Άλλο ένα κομβικό παιχνίδι στην πορεία για την κατάκτηση ξανά του πρωταθλήματος έρχεται για την ΑΕΚ.

Και όταν λέω κατάκτησης του πρωταθλήματος το εννοώ και το πιστεύω ακράδαντα αφού από την μια δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 1/3 του πρωταθλήματος και από την άλλη βλέπουμε να υπάρχει ένας «πλαστός» βαθμολογικός πίνακας που συγκυρίες , τύχη και άδικες αποφάσεις έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάταξη και την ξαναλέω προσωρινή διαφορά των 6 βαθμών από τον απίστευτα τυχερό ..πρώτο.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟ είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει η πρωταθλήτρια όμως οπωσδήποτε αφού λόγω των εξελίξεων που είχαμε οποιαδήποτε γκέλα από εδώ και πέρα θα κοστίσει πολύ.

Θα διαφωνήσω με πολλούς ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ντέρμπι ειδικά την στιγμή στην οποία βρισκόμαστε.

Ο ορισμός ντέρμπι ισχύει μόνο όσον αφορά την φανέλα και το όνομα του Παναθηναϊκού

Προσέξτε δεν μειώνω την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι νεαροί (και όχι μόνο ) ποδοσφαιριστές της πράσινης ομάδας, και την θεωρώ αξιέπαινη και χαίρει σεβασμού.

Όμως αυτή την στιγμή και υπό νορμάλ συνθήκες η ΑΕΚ έχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας

Και πρωταθλήτρια είναι , και πολλούς παίχτες έχει που πέρα την μεγάλη αγωνιστική τους αξία ,έχουν και ισχυρή προσωπικότητα και μεγάλη εμπειρία, και μέσα στο ΟΑΚΑ παίζει άσχετα που θα είναι φιλοξενούμενη αφού το χρησιμοποιεί τόσα χρόνια και εκεί πλέον είναι το δεύτερο σπίτι μας, και επίσης παίζει πλέον σχεδόν πλήρης , κάτι που «λύνει» στα χέρια του προπονητή και του δίνει πολλές επιλογές ώστε να διαχειριστεί το παιχνίδι.

Όλα λοιπόν εξαρτώνται από το πώς θα εμφανιστεί η ΑΕΚ και σε τι μέρα θα είναι τα αστέρια της.

Αν οι παίχτες του Μαρίνου δείξουν συγκέντρωση , σοβαρότητα, αγωνιστικό πάθος ,και δεν μπουν με ύφος μπλαζέ , δηλαδή εφαρμόσουν αυτά τα στοιχεία που έχουμε θαυμάσει σε πολλά παιχνίδια , δείχνοντας εξ αρχής ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα , τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Αν δεν παρουσιαστούν αυτά τα στοιχεία τότε θα υπάρξει πρόβλημα , αν και πάλι μια προσωπική ενέργεια κλάσης από κάποιον παίχτη μπορεί να οδηγήσει στην νίκη .

Και αν περάσει αυτό το παιχνίδι νικηφόρα τότε υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συνεχίσει η ΑΕΚ ένα σερί νικών μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, και τότε θα γίνει επαναπροσέγγιση της βαθμολογίας και θα δούμε πως θα έχει διαμορφωθεί και ποια θα είναι τα νέα δεδομένα, αφού μην ξεχνάμε θα υπάρχει και ΣΙΓΟΥΡΑ σημαντική ενίσχυση τουλάχιστον σε μια θέση των χαφ και βλέπουμε..

Μια ΑΕΚ πλήρης που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το βλέπουμε τώρα σίγα – σιγά (σε αντιθέσει με τους άλλους 2 που ταλανίζονται με ελάχιστα ή καθόλου προβλήματα ) δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και μπορέι να σαρώσει τα πάντα ..

Να μην ξεχάσω και λίγο τύχη που και αυτή θα γυρίσει αφού δεν μπορεί να την έχουν άπλετα μόνο δυο διεκδικητές (βλέπε 3 νίκες στο 90φευγα ο ένας και όλο το μεταφυσικό ..σύμπαν υπέρ του άλλου..)

Υ.Γ: Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια σχετικά με τα επεισόδια στην Πάτρα.

Αν δεν υπάρχει ανάλογη τιμωρία ίσως και ακόμα σκληρότερη βάσει του δεδικασμένου που υπάρχει με την τιμωρία της ΑΕΚ , τότε θα πρόκειται για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της χρονιάς και ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων χρόνων. Τόσο απλά..