Ο δικός μας Μιθριδατισμός

Γράφει ο Σπύρος Καβακόπουλος

Ιδιαιτερότητα του λαού μας ο Μιθριδατισμός, για αυτό μήνες, χρόνια περίμενα, πότε θα συμβεί ένα μεγάλο κακό ώστε να μιλήσω μπας και υπάρξει κάποια ευαισθητοποίηση. Η κακιά στιγμή δυστυχώς ήρθε. Κάηκαν 97, μαζί με εκατοντάδες σπίτια. Και μίλησα λοιπόν και είπα ότι το δημοτικό θέατρο Ν. Φιλαδέλφειας (ΠΠΙΕΔ), δεν τηρεί ούτε έναν, μα ούτε έναν, από τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Παντελής απουσία πυροσβεστήρων, κλειστή έξοδος κινδύνου, ανύπαρκτος φωτισμός ασφαλείας και πολλά ακόμη άλλα που εγγράφως και προφορικά γνώριζε ο δήμαρχος.

Περίμενα σεισμό. Ότι ο κόσμος θα διαμαρτυρόταν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κατακεραύνωναν δήμαρχο, υπεύθυνη αντιδήμαρχο, έμμισθο τεχνικό ασφαλείας. Πρώτο θέμα στον τοπικό τύπο και διαδίκτυο. Η πυροσβεστική και Επιθεώρηση Εργασίας θα ξεκινούσαν ανακρίσεις, ως έχουν υποχρέωση. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν είμαι βλέπετε εγκάθετος κανενός κομματικού σωλήνα και ο λόγος μου δεν μετρά. Πιστεύω τώρα τον Σεπτέμβρη να εξαναγκαστεί ο δήμος να πάρει κάποια μέτρα.

Αν βασανιζόταν ζώο, θα ξεσηκωνόντουσαν και οι πέτρες (και πολύ καλώς), τώρα που αδιαφορούν για την ασφάλεια σου συμπολίτη, τι κάνεις;; Οι εκ των υστέρων κομματίλες, ξινίλες και αγανακτισμένες φωνές για μια χαμένη ζωή, δεν θα προσφέρουν τίποτα. Κατέχεις τη μεγάλη δύναμη του κινητού, μην την έχεις μόνον για κους – κους.

Υπόψη, υπήρξα εκπαιδευτής τεχνικών ασφαλείας και υπεύθυνος πυροσβεστικών μέσων εγκαταστάσεων ΕΡΤ ΑΕ, στην Αττικοβοιωτία.

Στο επόμενο θα επανέλθω για παρόμοιο στο δήμο Δελφών.