Ο Δήμος κατεδάφισε… (photostory)

Κατεδαφίστηκε τις πρωϊνές ώρες ένα μέρος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που βρίσκεται εντός του άλσους

Ανακοίνωση της «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ» και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

Η αρχή του τέλους στην ντροπή της πόλης!

«Μετά από 30 χρόνια ενός κακού κατεστημένου που παγίωσε ένα οικολογικό έγκλημα και μετά από τρία χρόνια επίπονων και ιδιαίτερων προσπαθειών, η σημερινή Δημοτική Αρχή ξεκίνησε επιτέλους την κατεδάφιση των παράνομων Δημοτικών εγκαταστάσεων μέσα στο στολίδι της πόλης, το Μητροπολιτικό Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από σήμερα το πρωί μηχανήματα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησαν να κατεδαφίζουν τις εγκαταστάσεις που αποτελούν ντροπή για την πόλη. Η πίεση από την οικογένεια της ΑΕΚ και η –επιτέλους- εφαρμογή τελεσίδικων αποφάσεων έγινε πραγματικότητα. Η ΑΕΚ όχι μόνο χτίζει το νέο της γήπεδο, αλλά δίνει τέλος και στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα των τελευταίων ετών.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ ευχαριστεί θερμά όλες τις υπηρεσίες, από τους απλούς υπαλλήλους, Διευθυντές, Γενικούς Διευθυντές, Γενικούς Γραμματείς των αρμόδιων υπηρεσιών, που έκαναν σωστά τη δουλειά τους, εφάρμοσαν τον νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις και δεν πτοήθηκαν από τις φωνές και απειλές του Δήμου και όσων συστηματικά αντιστάθηκαν στην αυτονόητη εφαρμογή της νομιμότητας».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ Ανδρέας Δημάτος έγραψε χαρακτηριστικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ο θρίαμβος και η εφαρμογή της νομιμότητας! Μία ακόμα δικαίωση! Ενα ακόμα βήμα, μετά από συντονισμένη και συνεπή προσπάθεια, για το μεγάλο μας όνειρο! Τα πρώτα χειροπιαστά κέρδη από την κατασκευή του γηπέδου μας για τους Δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας!”

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

Ο Δήμος κατεδάφισε τις εγκαταστάσεις εντός του προβλεπόμενου περιμετρικού πεζόδρομου του γηπέδου.

Όπως είχε ήδη δεσμευτεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, προχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί σε κατεδάφιση μέρους των δημοτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε επαφή με το εργοτάξιο του γηπέδου. Πρόκειται για μια ζώνη πλάτους 10 μέτρων επάνω στον μελλοντικό πεζόδρομο, που θα περιβάλλει το γήπεδο όταν ολοκληρωθεί.

Ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση – έχοντας λάβει την προβλεπόμενη από τον νόμο έγκριση από την ΥΔΟΜ Ν.Ιωνίας – προκειμένου νααρθούν και τα τυπικά θέματα που σχετίζονται με τη ζώνη πυρασφάλειας του εργοταξίου και πυροπροστασίας του Άλσους.

Κατόπιν αυτής της κατεδάφισης δεν υπάρχει πλέον κανένας ουσιαστικός ή προσχηματικός λόγος, να εξαναγκαστεί ο Δήμος να κατεδαφίσει και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις καθαριότητας δημιουργώντας συνθήκες υγειονομικής ασφυξίας στην πόλη, εν μέσω καλοκαιριού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς ποτέ να δημιουργήσουν προβλήματα στο προηγούμενο στάδιο –γήπεδο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι έχει δρομολογηθεί πλέον η λύση για νόμιμη μετεγκατάσταση, κατόπιν συντονισμένων και συνεχών προσπαθειών τα τελευταία 3 χρόνια και ενώ όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων καθαριότητας.

Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα τόσο η Πολιτεία όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θα σεβαστούν τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών που θα είναι αυτοί οι οποίοι θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες από μια ακατανόητη ιδιωτική απαίτηση ενάντια στο Δήμο και τους δημότες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ