Ολοκληρώνεται το Σπαθάρη! (photostory)

Σε πολύ καλό δρόμο η ολοκλήρωση της κατασκευής του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας

Το ιστορικό σχολείο κατεδαφίστηκε στις αρχές του 2016 και σε λίγους μήνες φαίνεται πως θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους μαθητές της συνοικίας »Ειρήνη», των οδών Σμύρνης, Ιωνίας, Επταλόφου κοκ, μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, που έβλεπαν τα παιδιά τους να μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο έως το 4ο δημοτικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει με πιέσεις και συναντήσεις ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή της πόλης μας και όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί εντός του 2018, για την οποία πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, η Ένωση Γονέων κλπ, φανερώνοντας ότι με την συνεργασία όλων και τη συνεννόηση τα αποτελέσματα έρχονται.

Σε αντίθεση με όσους διακατέχονται από στείρα άρνηση…, λέγοντας όχι σε όλα…, απλά για να τονίσουν την »ψευτοεπαναστατική» τους διάθεση… και στις περισσότερες περιπτώσεις όχι μόνο δεν προσθέτουν τίποτα στις τοπικές (και όχι μόνο) κοινωνίες, αλλά τις ζημιώνουν.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 3,32 εκ. ευρώ και υλοποιείται από τις Κτιριακές Υποδομές. Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές [νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.]. Το έργο της ΚτΥπ ΑΕ εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο ανήκει κάθε υλοποιούμενο έργο συμβουλεύεται και συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή με οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή είναι σχετική με το εκάστοτε έργο.

 

το σχολείο όπως ήταν