Οι μεταγραφές-το μεγάλο λάθος-οι αντιδράσεις και οι υποχρεώσεις του κόσμου

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου για τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας αφού η είσοδος της πρωταθλήτριας στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ, και το ότι συνεχίζει να είναι εκεί απ’ όπου τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα – δηλαδή στην 1η θέση – τα λένε όλα.

Πολύς λόγος έγινε και πολύς ντόρος για τις μεταγραφές της ομάδας.

Τελικά αποδυναμώθηκε ή δυνάμωσε η ΑΕΚ φέτος;

Και αν οι επιτυχίες έως τώρα λένε φυσικά το αυτονόητο ας δούμε τι έχει γίνει πρακτικά αλλά και σε αριθμούς

Έχουμε και λέμε :

*Έφυγε ο Ανέστης ήρθε ο Γιαννίκογλου

*Έφυγε ο Βράνιες ήρθε ο Οικονόμου (που μας έχει αφήσει όλους άφωνους το παλικάρι και μακάρι να συνεχίσει έτσι,) και ο…..Τσόσιτς αφού πέρσι ουσιαστικά έχασε όλο τον δεύτερο γύρο.

*Έφυγε ο Τζανετόπουλος ήρθε ο Σβάρνας

*Έφυγε ο Χριστοδουλόπουλος και ήρθαν 3 για εξτρέμ ! Οι Μπογιέ (παιχταράς το υπογράφω, και μετά την μεγάλη ατυχία θα έρθει δυνατός και υπολογίζεται να είναι στο 100% έτοιμος τέλος Σεμπέμβρη , ο Αλμπάνης και ο Γιαννιώτας!

*Έφυγε ο Αραούχο ήρθε ο Πόνσε!

*Έφυγε ο Μασούντ και ήρθε ο ….Μάνταλος και μην απορήσετε απλά σκεφτείτε ότι ο αρχηγός ήταν σχεδόν 6 μήνες πέρσι εκτός αγώνων λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Και ερχόμαστε στην πλέον περίπλοκη υπόθεση που δικαιολογημένα το σύνολο του κόσμου εκνευρίστηκε ξενέρωσε και θα λέγαμε «πάγωσε» και αφορά την θέση του χαφ ή του αμυντικού χαφ.

*Έφυγε ο Γιόχανσον (έτσι και αλλιώς λόγω τραυματισμού ήταν απών και αυτός από πέρσι ) ο Κονέ , ενώ δεν υπολογίζεται ο Αιντάρεβιτς ενώ λόγω της μη προσθήκης κάποιου παίχτη επιστρατεύτηκε ο Μόραν .

Στην θέση αυτών ήρθε ΜΟΝΟ ο Άλεφ!

Πραγματικά είναι μόνο να απορεί κάποιος πως δεν κατάφεραν οι άνθρωποι της ομάδας να φέρουν έναν ακόμα παίχτη με ποιοτικά χαρακτηριστικά για την θέση αυτή , αφού πέρα από όλον το χρόνο που είχαν στην διάθεση τους , υπήρχε και πολύ μεγάλη οικονομική δυνατότητα πλέον λόγω της εισόδου της ομάδας στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτούς που είναι επιφορτιζόμενοι με το συγκεκριμένο κομμάτι που αφορά την ομάδα, και ο χειρισμός τους ήταν επιεικώς απαράδεκτος για το συγκεκριμένο ζήτημα!

Δεν νοείται ολόκληρη υφήλιος και να μην ταιριάζει ένας παίχτης στην ΑΕΚ που θα της ανεβάσει το επίπεδο αλλά το κυριότερο θα βοηθήσει ενόψει του πολύ δύσκολου και απαιτητικού προγράμματος που έχει η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Στην ουσία σε αυτή την νευραλγική θέση θα προχωρήσουμε με Σιμόες Γαλανόπουλο Άλεφ και Μοράν ενώ υπάρχουν σκέψεις για προώθηση και του Τσόσιτς σε αυτή την θέση αφού είναι ο αμυντικός που ξέρει την περισσότερη μπάλα από όλους στην ΑΕΚ, έχει την πάσα αλλά και την ικανότητα του να προωθεί το παιχνίδι.

Επαναλαμβάνω όμως: Απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά μέχρι ενός σημείου και ΜΟΝΟ όσον αφορά την συγκεκριμένη μεταγραφή!

Και μιας και μιλάμε για αντιδράσεις ας δούμε τι ακούσαμε και τι σχόλια έγιναν.

Φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν σχόλια ή απόψεις του στυλ ¨δεν ξαναπατάω γήπεδο» «μας κοροϊδεύουν» «μέρα ντροπής για την ΑΕΚ» μέχρι ακόμα «να σηκωθεί να φύγει ο Μελισσανίδης!»

Δεν χρειάζεται να σχολιάσω τίποτα από αυτά γιατί πραγματικά αν σε κάτι πάσχουμε σαν χώρα είναι από την έλλειψη αντίληψης και ορθολογικής κρίσης απέναντι στα γεγονότα σε πολλούς τομείς της κοινωνίας, μια κατάσταση που αντανακλά φυσικά και στο ποδόσφαιρο , και γενικότερα στον αθλητισμό.

Από την άλλη αν η αχαριστία και η αγνωμοσύνη ήταν ποινικά αδικήματα πολλοί θα είχαν καταδικαστεί ισόβια , και όλοι καταλαβαίνουν για τι το λέω αυτό , και το κλείνω εδώ αφού δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανάλυσης.

Αυτό που θέλω πάντως να τονίσω είναι ότι ο κόσμος σε μια ομάδα δεν μπορεί να έχει μόνο απαιτήσεις αλλά έχει και υποχρεώσεις απέναντι σε αυτό που λέει ότι αγαπάει πολύ και θέλει μόνο το καλό του .

Και υποχρέωση του είναι να προστατεύει την ομάδα από διάφορα κακόβουλα και πικρόχολα σχόλια να και να μην δίνει ο ίδιος τροφή στο να γίνονται αυτά, πόσο περισσότερο όταν ή ίδια η ΑΕΚ έχει αποστομώσει τους πάντες με τις συνεχείς επιτυχίες της και την αλματώδη εξέλιξη της σε όλα τα επίπεδα , τώρα και στην Ευρώπη!

Η κυριότερη του όμως υποχρέωση είναι να πηγαίνει στο γήπεδο και να υποστηρίζει με πάθος και φωνή την ομάδα .

Φέτος τα διαρκείας ξεπέρασαν τα 12 χιλιάδες και η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια , παίζει στους ομίλους του Τ.Λ και η Αγιά Σοφιά κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς !

Τον θεωρείται αυτό τον αριθμό ικανοποιητικό όταν ο Παοκ ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες και ο Οσφπ οδεύει και αυτός προς τον αριθμό αυτό, χωρίς να έχουν καν αυτές τις επιτυχίες;;

Και αν τα διαρκείας δεν μπορούν να φτάσουν αυτόν τον αριθμό για διάφορους λόγους θεωρείται ικανοποιητικό τον αριθμό των 8 ή 10 ή 12 χιλιάδων κόσμου να πηγαίνει στο γήπεδο κάθε φορά που παίζει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για να δει μια ομάδα που του έχει δώσει απίστευτες χαρές τα τελευταία χρόνια , και τον έχει κάνει να ..χύσει δάκρυα χαράς ;;

Αν ναι πάω πάσο όπως λένε..

Αν όχι οι (πολλές) προκλήσεις είναι μπροστά μας .

Καλή η κριτική (πολλές φορές να είναι και σκληρή) καλά τα πανηγύρια καλές οι απαιτήσεις αλλά υπάρχουν και υποχρεώσεις.

Μακάρι η αρχή να γίνει στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και σε όλα αυτά του τύπου τα παιχνίδια, αφού στα ντέρμπι και την Ευρώπη η συρροή του κόσμου κατά δεκάδες χιλιάδες θεωρείται δεδομένη.