Μ. Ουζουνίδης: «Να μείνουμε στην κορυφή»

Τον νέο προπονητή της ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη παρουσίασε το μεσημέρι η ΠΑΕ ΑΕΚ στην αίθουσα «Γιάννης Ξενάκης» στα γραφεία της, στο Μαρούσι.

Ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν αυτός που ανέλαβε να «συστήσει» τον νέο κόουτς στους εκπροσώπους του τύπου: «Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Ουζουνίδη στην ομάδα μας.

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του έξι μήνες και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ. Θεωρώ ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ καλή και θα έχουμε μια πολύ καλή και γεμάτη χρονιά»

Τα πρώτα λόγια του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν τα εξής: «Να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη και όλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και τους συνεργάτες μου. Η ΑΕΚ είναι ήδη στην κορυφή και με την καλή συνεργασία όλων μας, θέλουμε να την κρατήσουμε εκεί να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι σίγουρος, πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

Στη συνέχεια ο κ. Ουζουνίδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

-Πόσο δυσκολεύει το έργο σας, το γεγονός πως η ΑΕΚ είναι ήδη στην κορυφή;
«Δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύει. Είναι μια μεγάλη πρόκληση να κρατήσουμε την ΑΕΚ στην κορυφή. Δεν είμαι απ’ αυτούς που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Το ότι είμαι εδώ σημαίνει ότι έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν πως μπορώ να το πετύχω. Ξέρω ότι θα έχω από πίσω μου μια διοίκηση που θα μου δώσει την δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει και να παρουσιάσω ποδοσφαιρικά ό,τι καλύτερο έχω στο μυαλό μου».

-Πόσο κοντά είναι αυτό που θέλετε να παρουσιάσετε, σ’ αυτό που ήταν η ομάδα πέρυσι;
«Η ομάδα έκανε μια καλή σεζόν. Και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή και στους παίκτες που συμμετείχαν στην επιτυχία. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην μπορείς να βελτιώσεις και να προσθέσεις πράγματα. Η ΑΕΚ είχε πέρυσι κάποια στοιχεία, που την οδήγησαν ψηλά. Υπάρχουν στοιχεία που μπορούμε να βελτιώσουμε και στοιχεία που πρέπει να προσθέσουμε. Μπορούμε να βελτιώσουμε την επιθετική λειτουργία, να βελτιώσουμε πράγματα στην ανάπτυξη, να κρατήσουμε και την συνοχή στην λειτουργία. Οι παίκτες που υπάρχουν –τους περισσότερους τους ξέρω, είτε έχοντας συνεεγαστεί μαζί τους είτε έχοντας βρει κάποιους ως αντιπάλους- μπορούν να δώσουν τα πράγματα που έχω και εγώ στο μυαλό μου. Είναι παίκτες με εμπιστοσύνη στα στον εαυτό τους μετά από όσα πέτυχαν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Ολες οι ομάδες έχουν περιθώρια βελτίωσης».

-Οι επιθυμίες σας για το ρόστερ της ΑΕΚ;
«Το ρόστερ είναι καλό, δεν έχουμε προβλήματα. Έχουν γίνει κάποιες αποχωρήσεις. Αυτό που κοιτάμε είναι να την ενισχύσουμε την ομάδα σ’αυτές τις θέσεις που έφυγαν παίκτες. Θεωρώ πως έχω την δυνατότητα να προσθέσω κομμάτια του παιχνιδιού, που να κάνουν την ομάδα πιο ελκυστική. Αξιολόγηση υπάρχει, τα ξέρω τα παιδιά και είναι πολύ καλά. Ακούγεται πολύ πως ο Ουζουνίδης είναι αμυντικός προπονητής. Ο Λυμπερόπουλος έχει δουλέψει μαζί μου έξι μήνες και μπορεί να σας πει αν έχω κάνει μια αμυντική προπόνηση».

-Αποτελούσε προπονητικό απωθημένο, η συνεργασία με μια ομάδα που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα; Θα θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα μέσω της δουλειάς σας στην ΑΕΚ εκ μέρους των Ελλήνων προπονητών;
«Είναι μια πρόκληση για μένα και για τους Έλληνες προπονητές. Η περσινή χρονιά έδειξε ότι ο Ελληνας προπονητής μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες. Απωθημένο δεν θα το έλεγα. Δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, οι ομάδες δεν είχαν πρωταγωνιστικό στόχο για άλλους λόγους. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία, να ασχοληθώ, μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είναι μια πολύ καλή δουλειά, που θα ήθελε ο κάθε προπονητής».

-Θα επισπεύσει η ΑΕΚ τα μεταγραφικά στις θέσεις που έχουν φύγει δυο παίκτες δηλαδή φορ και εξτρέμ;
«Αυτές οι θέσεις, είναι η προτεραιότητα μας. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε αν θα βρεθεί κάτι καλό. Στόχος μας είναι αυτοί οι δυο παίκτες, να είμαι μαζί μας στην προετοιμασία. Ηδη κοιτάμε κάποιες περιπτώσεις. Είναι μεγάλο το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι καλό η ομάδα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γι αυτόν τον στόχο».

-Σας προβληματίζει ο χρόνος της προετοιμασίας;
«Όχι, δε με προβληματίζει. Και μάλιστα έχουμε αλλάξει κάποιες ημερομηνίες στην προετοιμασία. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε το ρόστερ που θα θέλαμε έτοιμο στην προετοιμασία. Το καλό είναι πως δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε 6-7 παίκτες στην ενδεκάδα. Είναι σημαντικό πως ξέρω την ομάδα, ξέρω πολλά παιδιά, ξέρω τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους».

-Θα διατηρήσετε το πλεονέκτημα της σφικτής άμυνας που είχε πέρυσι η ΑΕΚ; Επίσης, σκοπεύετε να προωθήσετε νέα παιδιά, όπως είχατε κάνει και στον Παναθηναϊκό;
«Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, ήταν το δυνατό σημείο. Πρέπει να το κρατήσουμε και να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι. Σε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν είναι εύκολο να προωθήσεις νέα παιδιά. Αλλά η ΑΕΚ ήταν πάντα μια ομάδα, που στηριζόταν σε στο ελληνικό στοιχείο. Αν κρίνουμε ότι μπορεί κάποιο παιδί από τις Ακαδημίες να σταθεί, πρέπει να προωθηθεί. Ακόμα και στην Κ17 μπορεί να υπάρχουν παιδιά που πρέπει να να τα φέρνεις κοντά στην πρώτη ομάδα. Όχι μόνο στην Κ20. Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες προπονητές, που να έχουν προωθήσει τόσα νέα παιδιά, όσο εγώ».

-Πως θα διαχειριστείτε το ρόστερ για να ανταποκριθεί στα πολλά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως έκανε πέρσι;
«Η ΑΕΚ πέρυσι έκανε πολύ καλή διαχείριση σ’ αυτό. Επομένως ξέρουμε τον τρόπο. Δεν θέλω μεγάλο ρόστερ, διότι κάποιες φορές δημιουργεί προβλήματα. Νομίζω 20 παίκτες είναι καλοί. Ελπίζω να μην έχουμε απώλειες, να μην έχουμε προβλήματα. Να μπούμε στους ομίλους και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

-Η ΑΕΚ θέλει μόνο αυτές τις τέσσερις μεταγραφές που γράφει ο τύπος ή θα χρειαστούν κι άλλοι;
«Ο φορ και ο εξτρέμ, είναι η προτεραιότητα μας. Να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που έφυγαν. Αν θεωρούμε πως υπάρχουν κάποιοι που θα έρθουν και θα ανεβάσουν το επίπεδο, τότε θα έρθουν».

-Στον Παναθηναϊκό πήγατε πολύ καλά και για πολλούς ήσασταν αυτός που κράτησε την ομάδα. Η πίεση, όμως, στην πρωταθλήτρια δεν είναι ίδια.
«Μεγαλύτερη να ξέρετε είναι η πίεση, όταν υπάρχουν προβλήματα. Και έδειξα πως αντέχω. Θα είναι πιο εύκολο για μένα, η πίεση να είναι για τους στόχους, για πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

-Ποια είναι η συμμετοχή σας στον σχεδιασμό της νέας ΑΕΚ;
«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα»

-Τι έχετε βάλει ως στόχο, σε προσωπικό επίπεδο, για την πρώτη σας σεζόν στην ΑΕΚ;
«Εννοείται πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα, απ’ όσα έκανε πέρυσι η ομάδα».