Μόνο »Ένωση»!

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα όπως έλεγε η ατάκα στην παλιά πετυχημένη ελληνική ταινία.

Ναι στην ΑΕΚ που έχει την καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα έως τώρα στο πρωτάθλημα!

Ναι στην ΑΕΚ που έχει περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ και έχει αλλάξει εντελώς επίπεδο.

Ναι στην ΑΕΚ που πάλευε 2 μήνες τώρα απέναντι στην ατελείωτη ατυχία της με τόσους τραυματισμούς την στιγμή που οι άλλοι έπαιζαν μέχρι πρότινος πλήρης.

Ναι στην ΑΕΚ που της αφαίρεσαν με σκανδαλώδη τρόπο 3 βαθμούς για να προσπαθήσουν να την βγάλουν εκτός πρωταθλήματος

Ναι στην ΑΕΚ που είναι πρωταθλήτρια και χτίζει το παλάτι της Αγιάς Σοφιάς !

Ναι σε αυτήν την ΑΕΚ απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου να κάνει έστω μια κακή αν θέλετε πολύ κακή εμφάνιση απέναντι όχι στον Αστέρα Ραχούλας αλλά τον Παναθηναϊκό , έστω αυτόν τον Παναθηναϊκό με τους σχετικά νέους παίχτες (μέσος όρος ηλικίας αυτών 24,8 και εμάς 26 έτσι για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι των μπέμπηδων) και μάλιστα όχι να χάσει αλλά να φέρει ισοπαλία!

Και ενώ ξεκινάς και έχεις διάθεση μιας έστω σκληρής κριτικής αν θέλετε για να «ικανοποιήσεις» το φιλοθεάμων κοινό… με αυτά που διαβάζεις οργίζεσαι θυμώνεις σε τεράστιο βαθμό και όλο αυτό σου γυρίζει σαν μπούμεραγκ έχοντας πλέον την ανάγκη να υπερασπιστείς την ομάδα, λόγω όλων αυτών που ανάφερα πιο πάνω και που έχει καταφέρει η ΑΕΚ ή που ετοιμάζονται να πραγματοποιηθούν.

Όταν βλέπεις τόση ΥΠΕΡΒΟΛΗ όταν βλέπεις τόση ΕΜΠΑΘΕΙΑ τόσο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ τόση «ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ» απλά αναρωτιέσαι τι συμβαίνει γύρω μας.

Η απάντηση έρχεται εύκολα αν σκεφτούμε την συμβολή του διαδικτύου προς αυτή την κατάσταση .

Το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του και να γράψει με περισσή αφέλεια , επιπολαιότητα , ανευθυνότητα ή αν θέλετε ακόμα και χαβαλέ την οποιαδήποτε βλακεία του..έχοντας μάλιστα για παράδειγμα σαν φωτογραφία στο προφίλ του το «ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης»..

Όλα αυτά με μια λέξη λέγονται παιδεία και στην προκειμένη περίπτωση ποδοσφαιρική παιδεία κάτι από το οποίο πάσχουμε ευρέως στην χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του αρχηγού του Πέτρου Μάνταλου

Είναι αδιανόητο, εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει!

Για έναν παίχτη αναμφισβήτητα μεγάλης αγωνιστικής αξίας που όπως ΟΛΟΙ έχουν περιόδους στην ζωή τους που μπορεί να μην είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση

Άλλο όμως να κάνεις κριτική και να προσπαθείς να βρεις τους λόγους του (προσωρινού) ντεφορμαρίσματος και άλλο να μπαίνει κάποιος σε μια διαδικασία ισοπέδωσης απαξίωσης ή ακόμα και ανθρωποφαγίας!

ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα!

Μιλάμε για έναν παίχτη που έχει υποφέρει από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς κάνοντας χειρουργείο 2 φορές σε χιαστούς , ενώ επίσης έχει υποστεί και κάταγμα στην μύτη , και προσπαθούσε υπερβάλλοντας εαυτό να παίζει με μάσκα για 1,5 μήνα κάτι το οποίο πολλοί έχουν ξεχάσει!

Μιλάμε για τον παίχτη που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αγωνιστική ανάταση της ΑΕΚ ακολουθώντας την από την Β Εθνική μέχρι να φτάσει μαζί της να σηκώνει το πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν στο ουρανό της Ριζούπολης και μαζί με αυτό τους απανταχού ΑΕΚτζήδες σε όλον τον κόσμο.

Γι αυτούς και άλλους πολλούς λόγους θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι αυτοί που μιλάνε κατά αυτόν τον τρόπο για τον Πέτρο , αλλά και γενικότερα για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή φορά την φανέλα της ΑΕΚ , να κάνουν μια αναθεώρηση στην σκέψη τους να σκεφτούν ωριμότερα , και να χειροκροτούν εμψυχώνοντας την κάθε προσπάθεια του οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή που παλεύει για την νίκη ώστε να επωφεληθεί και αυτός, αφού είναι επαγγελματίας (άσχετα πόσο δεμένος συναισθηματικά ή όχι είναι με την ομάδα) αλλά φυσικά να κάνει και εμάς χαρούμενους.

Όλα αυτά βέβαια ..αν μπορεί να τα κάνει κάποιος αφού προϋποθέτουν στοιχειώδεις κανόνες παιδείας, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να «ξεφύγει» ο καθένας αφού μιλάμε για ποδόσφαιρο και γήπεδο.

Γρήγορα όμως να πρυτανεύει η λογική και η αγάπη για την ομάδα.

Και το σίγουρο είναι ότι αυτά τα παιδιά θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος για να κάνουν πάλι την ΑΕΚ πρωταθλήτρια , και αν δεν το καταφέρουν , θα το καταφέρουν 100% αυτοί ή κάποιοι άλλοι στα αμέσως επόμενα χρόνια που έρχονται μέσα στην Αγιά Σοφιά . Εκεί που θα υπάρχει ..λαϊκό προσκύνημα.

Μέχρι τότε όμως αν δεν υπάρχει το δεύτερο μαγικό γράμμα από τα τρία που ακολουθεί την ζωή μας δηλαδή το «Ε» άρα Ένωση δύσκολα θα τα (ξανά) καταφέρουν.