Κλείδωσε και επισήμως!

Η πρώτη 3άδα των υποψηφίων δημάρχων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Διαβάστε αναλυτικά

Επαναδιεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο ο Άρης Βασιλόπουλος

Η ανακοίνωση της »Δύναμης Πολιτών»

Με μεγάλη συμμετοχή παλιών και νέων μελών πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες γενική συνέλευση της Δύναμης Πολιτών. Η παράταξη αξιολόγησε θετικά τον απολογισμό της δημοτικής αρχής και επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Άρη Βασιλόπουλου, ψηφίζοντάς τον εκ νέου ως επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών.

Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, αποφασίστηκε ότι η Δύναμη Πολιτών, ως αυτοδιοικητική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα ευρύτερο μέτωπο με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης, διεκδικώντας εκ νέου τη δημοτική αρχή με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος της.

Τέλος, η γενική συνέλευση ευχαριστεί για την προσφορά τους στο Δήμο και την παράταξη όσους αποχώρησαν, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αδίκως τέθηκε «ηθικό θέμα» σε σχέση με την κ. Παπαλουκά.

Η συνέλευση εξέλεξε νέα επταμελή γραμματεία με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο, αποτελούμενη από τους Αθανασίου Δήμητρα, Εμμανουήλ Δανάη, Γεωργιόπουλο Ανδρέα, Καλαμπόκη Γιάννη, Κατερίνη Γιώργο και Παπανικολάου Ελένη και αναπληρωματικά μέλη τους Κόλλια Αντώνη και Παπαθεοφάνους Παύλο. Ως γραμματέας της παράταξης εκλέχθηκε ομόφωνα σε συνεδρίαση της νέας γραμματείας η Εμμανουήλ Δανάη.

Μέχρι το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν δύο νέες γενικές συνελεύσεις της Δύναμης Πολιτών προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά και να αποφασιστεί το πολιτικό πλαίσιο, το πρόγραμμα δράσης και οι συνεργασίες της παράταξης.


Παρουσιάζει όνομα, έμβλημα και αρχές ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης

Η πρόσκληση για τις 18 Νοεμβρίου
Το όνομα, το σήμα και κυρίως οι αρχές της Νέας Δημοτικής μας Παράταξης ανακοινώνονται την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο ΠΠΙΕΔ, στις 6.00 μ.μ. Ξεκινούμε επίσημα την προσπάθειά μας να κάνουμε την πόλη μας πάλι σπουδαία. Να δώσουμε τον ρόλο που αξίζει στις δημοτικές κοινότητες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενώσουμε και να αναβαθμίσουμε τις γειτονιές της πόλης, όσο μακρυά από το κέντρο και να βρίσκονται. Να κάνουμε ανθρώπινο, καθαρό και προσπελάσιμο τον Δήμο για τους δημότες του. Να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τον ιστορικό και αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης, το Άλσος μας και τους χώρους πρασίνου. Να απλώσουμε ομπρέλα προστασίας στον οικονομικά αδύνατο.
Να επιμείνουμε στον πολιτισμό και στη συμμετοχή του δημότη σε πολιτιστικά, καλλιτεχνικά προγράμματα. Να προστατεύσουμε αποτελεσματικά και να αναβαθμίσουμε τα σχολεία και να κτίσουμε μια ισότιμη σχέση με τη σχολική κοινότητα. Να ενισχύσουμε τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης και να δημιουργήσουμε νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για την άθληση των συμπολιτών και των παιδιών μας. Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε όλους αρωγούς και συμπαραστάτες. Όλοι μαζί ας κάνουμε την πόλη μας παράδειγμα προς μίμηση και πρωτοπόρο. Ας κάνουμε την πόλη μας πάλι σπουδαία!

Ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα και ο Χρήστος Κοπελούσος

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου του συνδυασμού

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας η Ιδρυτική Διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα» με επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Κοπελούσο.
Έμπειρα στελέχη, διατελέσαντες αιρετοί , δημότες κάθε ηλικίας με δυνατό παλμό και μαζικότητα, έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας Δημοτικής παράταξης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της παράταξης που αποτελείται από τους:
• τον Ιατρό, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο
• την Ιδιωτική υπάλληλο, Μαριάννα Ζαφειρακοπούλου
• τον Διαιτητή Χάντμπολ, Αντώνη Λεφάκη
• τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο, Νίκο Παπαδόπουλο
• τον Διευθυντή εκδοτικού οίκου, Χρήστο Τριανταφύλλου
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη και τέθηκαν οι προτεραιότητες, οι βασικοί πυλώνες και οι επιδιώξεις του συνδυασμού «Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα».
Την εκδήλωση χαιρέτισαν:
• Ο πρώην Πρόεδρος της εταιρίας Johnson & Johnson στην Ελλάδα Μιχάλης Παγίδας, ο οποίος εγκωμίασε το ήθος και την εργατικότητα του Χρήστου Κοπελούσου όταν εργαζόταν ως Διευθυντικό στέλεχος στην εταιρεία.
• Ο πρώην Πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Αδαμόπουλος ο οποίος είπε για τον Χρήστο Κοπελούσο το πόσο ενεργά έχει υπηρετήσει την Νέα Δημοκρατία από όποια θέση και αν βρίσκεται και ότι εξακολουθεί να αποτελεί ενεργό μέλος του κόμματος.
• Ο Ιατρός, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ο Χρήστος Κοπελούσος είναι ένας άνθρωπος ηπίων τόνων, συνεπής, μετρημένος και πάνω από όλα έτοιμος να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί, και με όποιον τρόπο του ζητηθεί, στην άμεση λύση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου μας. Η αγάπη του για την πόλη, η εργατικότητα του και η εμπειρία του στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πλέον από κανέναν, όπως επιβεβαιώνουν και τόσοι συμπολίτες μας που τον τιμούν πάντα στις πρώτες θέσεις σταυρού προτίμησης ως Δημοτικό Σύμβουλο τόσα χρόνια τώρα»
• Η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννα Καλατζάκου η οποία μεταξύ άλλων ευχήθηκε καλή επιτυχία στον δυναμικό και ξεχωριστό Χρήστο Κοπελούσο.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Κοπελούσος χαρακτήρισε την συγκέντρωση αυτή συγκέντρωση νίκης και αλλαγής και τόνισε:
Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια πολύ κρίσιμη μάχη για την πόλη μας, στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Ήρθε η ώρα να σταθούμε ενωμένοι όλοι μπροστά στις κάλπες για το καλό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.
Μιας πόλης που όλοι αγαπάμε και όλοι θέλουμε να την δούμε έτσι όπως της αξίζει.
Η δύναμη της πόλης μας προέρχεται από την δύναμη των ανθρώπων της. Είμαστε φυσικά σε μια δύσκολη εποχή, που η δυσπιστία κυριαρχεί και η αμφιβολία γεννά δισταγμούς. Μια εποχή όμως, που πρέπει η δύναμη της απόφασης, της συμμετοχής και της έμπνευσης στα κοινά της πόλης μας να είναι κάτι περισσότερο από υποχρέωση. Να είναι καθήκον.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας, η ποιότητα ζωής διαρκώς πέφτει. Η σημερινή Διοίκηση πανηγυρίζει ότι κατάφερε να κρατήσει ένα Δήμο όρθιο, ότι δημιούργησε ένα Δήμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ότι έγιναν μεγάλα έργα και συνέβαλε στην αύξηση της ποιότητας της ζωής της πόλης.
Δυστυχώς όμως, η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και με τα λόγια της σημερινής Διοίκησης. Ζούμε στην πόλη, ζούμε στην Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα και το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια.
Ο Δήμος βρίσκεται σε μία παρατεταμένη στασιμότητα. Οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πεζοδρόμια βγάζουν δυστυχώς εικόνα παρακμής.
Τα μεγάλα έργα που βροντοφωνάζει η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι απλά έργα βιτρίνας και μακριά από πραγματικές ανάγκες.
Φίλες και Φίλοι,
Με γνωρίζετε χρόνια τώρα, γνωρίζετε την ιστορία μου, η ανάμιξη μου με τα κοινά της πόλης ήταν πάντα στις προτεραιότητες μου, πάντα ήμουν δίπλα στα προβλήματα της πόλης, πάντα ενεργός στο να προσφέρω.
Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάμε μπροστά, να φτιάξουμε την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα που αγαπάμε, την Νέα Χαλκηδόνα και την Νέα Φιλαδέλφεια που ζούμε.
Τώρα, είναι η ώρα να φτιάξουμε έναν αναγεννημένο Δήμο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Μια υπόθεση όλων μας.
Καλώ σε συμπόρευση και στράτευση όλες τις υγιείς παραγωγικές Δυνάμεις αυτής της πόλης. Σας καλώ να στηρίξετε και να πλαισιώσετε την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα». Ήρθε η ώρα στο να αλλάξει πραγματικά ο Δήμος μας σελίδα. Ο χρόνος δεν μας περιμένει. Οι δυσκολίες θα είναι αρκετές, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις μεγάλες, οι ευκαιρίες λιγότερες αλλά υπαρκτές.
Έχουμε σχέδιο, γνώση, θέληση, δύναμη και εμπειρία. Υπάρχει η ανάγκη να πετύχουμε τους στόχους μας.
Πιστεύω, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών και προβολής. Είναι χώρος δουλειάς, προσπάθειας και προσφοράς. Προσφοράς στην πόλη που αγαπάς, προσφοράς στον συνάνθρωπο. Μια Δημοτική Αρχή, που πάνω από όλα να υπηρετεί τους πολίτες – και όχι το αντίθετο, να δώσει αξία σε όλα τα επίπεδα και να κάνει καλύτερη την ζωή των δημοτών και μόνο.
Στο ξεκίνημα μας βάζουμε προτεραιότητες και επιδιώκουμε. Το φυλλάδιο που σας έχει μοιραστεί τα λέει αναλυτικά, δεν θέλω να σας κουράσω. Διαβάστε το, αναρωτηθείτε και οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε ανοικτοί σε οτιδήποτε θέλετε να μας ρωτήσετε, σε οποιαδήποτε παρατήρηση. Αυτό θέλουμε, αυτό αναζητούμε. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την 1 Ιανουαρίου του 2019 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμά για την πόλη, για την δική μας Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα, μέσα από τις δικές σας προτάσεις, μέσα από τις δικές σας παρατηρήσεις.
Εμείς βάζουμε τα θεμέλια για να ενωθούμε. Έχουμε όραμα, αφήνουμε έξω τις κομματικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Όλοι μαζί, κάνουμε μια νέα αρχή.
Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
ο Δημήτρης Γκίκας, ο Δημήτρης και η Νία Ζησιμάτου, ο Ιερόθεος Καλόστος, ο Γιώργος Καραβίας , ο Ξενοφώντας Μπουσούς, ο Τόλης Κουλουμάσης, ο Γιάννης Λεοντίτσης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Μπουρμάς, η Ελευθερία Χρυσίνα, ο Ηλίας Καβαλιέρος, ο Λίνος Κουντουράς, ο Ντίνος Μποσινάκος, ο Ανδρέας Ρίζος, η Καίτη Καρακάση, η Νατάσα Χαρακτινιώτη, ο Σπύρος Μπέκος, ο Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Χάλκος, ο Βασίλης Μαστρακούλιας, ο Σπύρος Μπέγος, η Αθηνά Λεφάκη, ο Μίμης Θωμόπουλος, ο Νίκος Σταθόπουλος, ο Λευτέρης Σαταράκης, ο Ηρακλής Λιβαδίτης, ο Χρήστος Καρεκλάς, η Κατερίνα Γιαζιτζή, η Φρόσω Κακογιαννάκη, ο Γιάννης Νοταράς, η Ελένη Χριστοδούλου, ο Γιάννης Παλλικαράκης, ο Κώστας Νεστορίδης, ο Νίκος Λαζαρίδης, ο Δημήτρης Καραδήμος, ο Θανάσης Πατσούρας, ο Βαγγέλης Μουρελάτος, η οικογένεια Μωυσιάδη, η Μαρία Γαλάτη, ο Κώστας Καλογερόπουλος, ο Μιχάλης Λεωνίδας, ο Κώστας Σταμέλος, ο Φίλιππος Ιωάννου, ο Σπύρος Γκίνος, ο Παναγιώτης Μήτσιας, ο Δημήτρης Ρούσσος, η Κούλα Καρατζένη κ.α
Να σημειωθεί ότι στο νέο ξεκίνημα της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα» και στον Χρήστο Κοπελούσο εξέφρασαν την στήριξη τους αρκετοί Βουλευτές, Πολιτευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με αποστολή emails, μηνύματα και επιστολές.

Η Οργανωτική επιτροπή
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης
«Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα»
με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Κοπελούσο