Η «μάχη» ξεκινά!

Όπως αναμενόταν ανακοινώθηκε και επίσημα και η 7η υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Πλέον η κούρσα… μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Φυσικά δεν αποκλείουμε να προστεθούν ακόμη 1-2 υποψηφιότητες…

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Άρης Βασιλόπουλος – «Δύναμη Πολιτών». Ο σημερινός δήμαρχος διεκδικεί ξανά τη θέση του δημάρχου, ενώ όπως έχει γραφτεί στην εφημερίδα ΑΥΓΗ που απηχεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η «Δύναμη Πολιτών» θα έχει και πάλι την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Ενός κόμματος ωστόσο αρκετά αποδυναμωμένου σε σχέση με το 2014…

Σημαντικές επίσης είναι και οι διαρροές σε στελεχιακό δυναμικό. Θυμίζουμε ότι έχουν αποχωρήσει 2 διατελέσαντες αντιδήμαρχοι, ο π. πρόεδρος του Δ.Σ. και 4 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Γιάννης Βούρος – «Πολιτών-Πολιτεία».  Ο Γιάννης Βούρος ήδη έχει κάνει την πρώτη του εκδήλωση, όπου ανακοίνωσε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του, ενώ πριν μερικές ημέρες γνωστοποίησε τους πρώτους 9 υποψηφίους συμβούλους. 7 από τη Νέα Φιλαδέλφεια και 2 από τη Νέα Χαλκηδόνα.

Παντελής Γρετζελιάς – «Ξανά Μαζί».

Ο Παντελής Γρετζελιάς, ανακοίνωσε λίγο πριν τις γιορτές το όνομα και τις βασικές αρχές του συνδυασμού του. Δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δημόσια ανοιχτή εκδήλωση και δεν έχει παρουσιάσει επισήμως υποψηφίους, αν και είναι ήδη γνωστά κάποια πρόσωπα που τον πλαισιώνουν.

Τάσος Κωνσταντινίδης – «Πόλης Ενότητας».

Ο Τάσος Κωνσταντινίδης έχει διοργανώσει με επιτυχία το Νοέμβριο την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση, έχει δώσει 2 συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ, και έχει παρουσιάσει την 13μελή οργανωτική επιτροπή του συνδυασμού του.

Μιχάλης Κουτσάκης – «Νέα Πνοή»

Ο Μιχάλης Κουτσάκης ανακοίνωσε την ιδρυτική του διακήρυξη και το όνομα του συνδυασμού του. Δεν έχει κάνει ακόμη ανοιχτή εκδήλωση, ωστόσο όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν γίνει συναθροίσεις με πρόσωπα που είναι διατεθειμένα να τον στηρίξουν.


Χρήστος Κοπελούσος – «Τώρα, ώρα»

Ο κ. Κοπελούσος έχει κάνει την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας και έχει ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα υποψηφίων συμβούλων που θα στελεχώνουν το σχήμα του.

Νίκος Σερετάκης – «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το όνομα του κ. Σερετάκη ακουγόταν έντονα σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα και η υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ δημοτική παράταξη τον ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα 7/01/19. Πρόκειται για ένα πρόσωπο με σημαντική εμπειρία στο κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης.