Ασφάλεια για το γήπεδο τα έσοδα του Champions League!

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του aek365.com

Μια σημαντική αποκάλυψη, η οποία αλλάζει σε ένα βαθμό και ΚΥΡΙΩΣ θωρακίζει τον “χάρτη” χρηματοδότησης της Αγιά Σοφιάς, έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, σε γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας! Συγκεκριμένα, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, γνωστοποίησε πως αναζητείται ο νομικός τρόπος που τα χρήματα τα οποία θα εισπράξει η ομάδα από την φετινή της συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, να αξιοποιηθουν όσο χρειαστεί στον “κουμπαρά” του νέου γηπέδου.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το συγκεκριμένο ποσό των εσόδων από το φετινό Champions League, θα λειτουργήσει σαν “κουμπαράς ασφαλείας” έως ότου “κλειδώσει” ΚΑΙ το deal για την ονοματοδοσία του γηπέδου, από το οποίο εκτιμάται η ΑΕΚ να βάλει στα ταμεία της 20 εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά, ο “κουμπαράς” της Αγιά Σοφιάς που θα μπουν τα χρήματα του Champions League, θα εγγυάται και θα θωρακίζει την αποπεράτωση του μεγάλου έργου, για το οποίο να θυμίσουμε ο Δημήτρης Μελισσανίδης καλύπτει το ποσό των 20 εκατομμυρίων, άλλοι επιφανείς φίλοι της ομάδας συγκεντρώνουν το ποσό των 5 εκ., ενώ υπάρχουν και τα 20 της Περιφέρειας.

Η εξέλιξη αυτή εξαφανίζει και το τραπεζικό δάνειο! Ο στόχος είναι ο μηδενισμός του τραπεζικού δανεισμού και η ΑΕΚ τη ημέρα που θα μπει στο νέο γήπεδο της να μην χρωστάει ούτε ευρώ! Είναι δεδομένο πως μόλις βρεθεί η φόρμουλα να μπορούν να πάνε έσοδα της ΠΑΕ στο γήπεδο τότε κλειδώνει η 100% αυτοχρηματοδότηση και η ΑΕΚ θα μπει το 2020 στο νέο της γήπεδο χωρίς να χρωστάει ευρώ, γεγονός που είναι τρομερά σημαντικό αν σκεφτούμε τι γίνεται με τα δάνεια του Καραϊσκάκη…Χαρη λοιπόν και στις αγωνιστικές επιτυχίες η ΑΕΚ εκμηδενίζει ολικώς το τραπεζικό δάνειο που ήταν προγραμματισμένο για το υπόλοιπο του ποσού κι επομένως η ομάδα θα έχει καθαρά έσοδα από το γήπεδο της από την πρώτη μέρα. Φυσικά αν γίνει το καλύτερο δυνατό ντιλ για την ονοματοδοσία τότε το μεγαλύτερο μέρος των κερ΄δων από το Τσάμπιονς Λιγκ, εγγυημενα αυτή την στιγμή είναι 15.000.000 ευρώ αλλα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 20, θα παραμείνουν για τις ανάγκες της ΑΕΚ.

Εδώ έχει αξία να αναφέρουμε επίσης το εξής: Το πλεόνασμα της ΑΕΚ αυτήν την στιγμή, με τη διαχείριση που έχει γίνει, αν ΔΕΝ έμπαινε ούτε σε ομίλους Champions League, ούτε σε Europa είναι 2 εκατομμύρια ευρώ, επομένως αυτή η εισροή χρημάτων που θα γίνει στα ταμεία από τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα αυτά τα σπουδαία για το μέλλον της ομάδας πράγματα.

Αναλυτικά η αναφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο: «Θα μπούμε μέσα στο 2020. Πάμε καλά το χρονοδιάγραμμα. Περιμένουμε τώρα την υπογειοποίηση, αλλά εμείς προχωράμε κανονικά. Μέχρι τέλος του χρόνου πιστεύω θα έχει γίνει ο διαγωνισμός για την υπογειοποίηση. Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση έχω ξαναπεί ότι θα βάλω εγώ 15 με 20 εκατ. ευρώ, 5 εκατ. ευρώ θα δώσουν ο Παππάς, ο Πόλυς και κάποιοι φίλοι. Έχουμε ακόμη 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Θα δούμε και το θέμα του ονόματος. Μιλάω για να το πάρει μεγάλη εταιρία για 10 χρόνια, είναι δύο υποψήφιες, και να καλύψουμε από εκεί τα υπόλοιπα χρήματα που χρειάζονται. Ο στόχος είναι την ημέρα που θα μπούμε μέσα να μην χρωστά η ΑΕΚ σε κανέναν και τίποτα. Θα φτιάξει γήπεδο και στο τέλος δεν θα χρωστάει τίποτα. Δεν θα κάνουμε όπως άλλοι γήπεδα που ακόμη χρωστάνε, είχαν πουλήσει το μισό. Το γήπεδο της ΑΕΚ θα έχει και άλλες χρήσεις. Το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Είναι δεδομένο αυτό από την πρώτη στιγμή τα έχουμε πει και δεν αλλάζει. Όταν κι αν εγώ φύγω και να θέλω να… πάρω το γήπεδο να το πουλήσω, δεν μπορώ. Το γήπεδο θα μείνει για πάντα στην ΑΕΚ. Θα ανήκει στην Ερασιτεχνική και… απλά θα παίζει εκεί η ΠΑΕ για 49 χρόνια. Θα ανήκει στην ΑΕΚ και θα μείνει στην ΑΕΚ για πάντα. Η υπογειοποίηση και ο διαγωνισμός πιστεύω θα προχωρήσει μέσα στον επόμενο 1 με 1,5 μήνα. Εμείς προχωράμε τα έργα μας. Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα μπούμε μέσα στο 2020. Μπορεί τον Γενάρη του ’20, μπορεί το καλοκαίρι. Όμως πάμε καλά. Μιλάω με κορυφαίες εταιρίες για την ονομασία. Μακάρι να βρεθεί κάτι. Αν όμως δεν βρεθεί πρέπει να υπάρχει ένα… μαξιλαράκι. Να είμαστε καλυμμένοι σε όλα. Και θα είμαστε. Το γήπεδο θα είναι τεράστιο έργο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Γι’ αυτό μπήκα ξανά στην ΑΕΚ. Θα φέρνει έσοδα κάθε χρόνο τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ. Δεν θα παίζεται μόνο ποδόσφαιρο εκεί. Τα δυο μουσεία της ΑΕΚ θα είναι κορυφαία. Θα πάθετε πλάκα. Και θα καθημερινά, εκτός από αγώνες, θα έχει χρήση το γήπεδο.

Για τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Είναι χρήματα που κέρδισε η ΑΕΚ και θα πάνε στην ΑΕΚ. Μπορεί και να τα χρησιμοποιήσουμε για μεταγραφές το επόμενο διάστημα ή για το γήπεδο. Θα δούμε ανάλογα και θα κινηθούμε. Αν με ρωτάτε πάντως εγώ θα τα έβαζα στο γήπεδο. Αλλά θα δούμε, θα τα εξετάσουμε όλα. Να τα πάρω εγώ και να βάλω τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ στην τσέπη μου; (γέλια…) Λέγεται τέτοιο πράγμα; (γέλια). Λοιπόν, για να τελειώνουμε: Ευτυχώς η ζωή μου τα έφερε έτσι και δεν έχω ανάγκη από χρήματα. Εχω αρκετά. Δεν μπήκα στην ΑΕΚ για να βγάλω κι άλλα. Ήδη έχω δώσει. Μόνο τα 15-20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο τα λένε όλα και δεν είναι μόνο αυτά. Αλλά δεν θα κάνουμε επίδειξη πλούτου εδώ. Τα έχουμε ξαναπεί. Αν δεν τα είχαμε φέτος τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ τι θα γινόταν; Θα τινάζαμε την ομάδα στον αέρα; Δεν λειτουργούν έτσι τα μεγάλα κλαμπ. Ζεις από τα έσοδα σου. Έχουμε 23 εκατ. ευρώ έσοδα και 21 εκατ. ευρώ έξοδα, φέτος, δίχως να βάζω τα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα. Ολο το Τσάμπιονς Λιγκ είναι καθαρό κέρδος. Αυτά τα χρήματα είναι στον κουμπαρά και θα δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε. Στόχος μας είναι η ΑΕΚ να είναι ανεξάρτητη. Να μην έχει ανάγκη κανέναν. Εγώ κάποια στιγμή μπορεί να μην είμαι εδώ. Είμαι και 67 χρονών πλέον. Όμως θα παραδώσουμε μία ΑΕΚ υγιέστατη, με έσοδα, γήπεδο και προπονητικό».