Αρνητική όπως αναμενόταν η γνώμη του Δήμου για την υπογειοποίηση…

Παρούσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Αγγελική Σαπουνά. Ιδιαίτερα επιθετικός λόγος από μέλη της συμπολίτευσης προς την Περιφέρεια Αττικής!

Συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Η αρνητική άποψη της δημοτικής αρχής είχε διαφανεί ήδη από την εισήγησή της κατά την επιτροπή Διαβούλευσης, ενώ το κερασάκι… στην τούρτα, ήταν η έκδοση τετρασέλιδου φυλλαδίου που μοιράστηκε πριν αλλά και κατά την διάρκεια της συζήτησης. Επομένως δεν περιμέναμε να γίνουμε σοφότεροι… κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. μιας και η απόφαση φαινόταν προειλημμένη…

Από τα αξιοσημείωτα και μη αναμένομενα κατά την γνώμη μας η σκληρή κριτική προς την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής!

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Σαπουνά απάντησε από την πλευρά της ότι δεν παρευρίσκεται σε διαβούλευση, αλλά σε συμβούλιο αιρετού οργάνου, δεν παρευρίσκεται για να πάρει θέση, αλλά για να ακούσει τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε όπως επεσήμανε δεν μπορεί να προκαταβάλει αυτά που θα ειπωθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έπεται της γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την ψηφοφορία 20 από τους 23 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους τοποθετήκαν αρνητικά για την ΜΠΕ του έργου 17 από την συμπολίτευση, και οι Βάσω Αγαγιώτου (Μπροστά), Νίκος Σιώρης (Μπροστά), Δανάη Γκούμα (Λαϊκή Συσπείρωση) από την αντιπολίτευση. 3 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν αποχή.

Έντονη κριτική από τον επικεφαλής της Ένωσης Δημοτών Λύσανδρο Γεωργαμλή προς την δημοτική αρχή. «Δεν θέλετε τον διάλογο», «ποτέ δεν επεδιώξατε ειλικρινά την συζήτηση με όλες τις πλευρές» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ πρότεινε την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα συζητήσει το θέμα.

Τον λόγο κατά την συνεδρίαση έλαβαν και πολίτες.

Ο Μανώλης Θεμέλης ανέφερε ότι το συμβούλιο είναι εκ των προτέρων αρνητικό για το θέμα και ότι δεν γίνεται κατά την συζήτηση σημαντικών θεμάτων για την πόλη, δημοτικοί σύμβουλοι να ασχολούνται με άλλα πράγματα στον υπολογιστή τους… Επίσης είχε και έναν έντονο διάλογο με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γ. Πάνο οποίος τον ρώτησε αν δραστηριοποιείται σε κάποια δημοτική παράταξη.

Για να λάβει την απάντηση από τον κ. Θεμέλη: «Φάκελο θα μου ζητήσετε»;

Ενώ ο Ρένος Αρβανίτης στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Καλό θα ήταν η επιστημονική συνεργάτης του Δήμου όταν επεξηγεί ένα έργο να μην το χρωματίζει θετικά ή αρνητικά. Έχουμε γνώση και κρίση για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας». Ενώ αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν ένα έργο που έχει εκπονηθεί από συγκοινωνιολόγους να μην έχει ούτε ένα θετικό στοιχείο! «Όλα είναι αρνητικά σε αυτή τη μελέτη; Δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό στοιχείο;»…

Για να απαντήσει εκ μέρους της Δημοτικής αρχής ο κ. Γιώργος Πάνος ότι η εισήγηση είναι θέση της πλειοψηφίας του Δήμου.

Έχει επιβληθεί ο νόμος… του ισχυρού ανέφερε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος.

Την εισήγηση του Δήμου ανέλαβε να παρουσιάσει η συνεργάτης του Δήμου κ. Σπανούδη, ενώ τοποθετήθηκε επί του έργου και ο έτερος συνεργάτης του δημάρχου κ. Μπαρούτας.

Παραθέτουμε τέλος το φυλλάδιο που μοιράστηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής: