Ανακοινώσεις του Δήμου

Διαβάστε αναλυτικά

Προτεραιότητα για το Δήμο η ενίσχυση των αναγκών των σχολείων

Την διαρκή βούληση στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας εκφράζει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε επιστολή που απέστειλε στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, απαντώντας σε μια σειρά ζητήματα που είχε θέσει η Ένωση.

Σε μια περίοδο υποχρηματοδότησης και συνολικής υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας ο Δήμος καλύπτει τα χρηματοδοτικά κενά που αφήνουν οι μειωμένες επιχορηγήσεις από το κράτος. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μόνο μέσα στο 2017 υπήρξε έκτακτη επιχορήγηση ύψους άνω των 150.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου. Ταυτόχρονα στην καθημερινή ατζέντα του Δήμου βρίσκονται ζητήματα που αφορούν την κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, την τακτοποίηση των οικονομικών ζητημάτων των σχολικών επιτροπών που «κληρονομήσαμε» από προηγούμενες περιόδους, αλλά και όσα προβλήματα προκύπτουν στην εκπαιδευτική κοινότητα

Προκειμένου αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος των μαθητών της πόλης μας, θεωρούμε απαραίτητο τον διάλογο και αναγκαία την συνεργασία σε αυτή την κατεύθυνση με όλους τους φορείς και τα θεσμικά όργανα της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας. Ως εκ τούτου, με πολλή προσοχή τα αρμόδια όργανα του Δήμου εξέτασαν τις προτάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας σχετικά με τη χρηματοδότηση των σχολείων, που υποβλήθηκαν γραπτώς και στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμος αποδέχεται πολλές από αυτές τις προτάσεις. Στόχος των οργάνων του Δήμου είναι η διευκόλυνση της διαδικασίας κάλυψης των σχολικών αναγκών, ταυτόχρονα με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, τον δημοκρατικό έλεγχο όλων των δαπανών και την αναζήτηση των προσφορότερων λύσεων για προμήθειες και συμβάσεις.

Ταυτόχρονα καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία με το Δήμο να διεκδικήσει δωρεάν και ποιοτική δημόσια παιδεία κόντρα στις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης κάθε δημόσιου αγαθού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΕΑ

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι του ΚΕΑ που εγκρίθηκαν τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2017 και πληρώθηκαν τον ΜΑΡΤΙΟ του 2017 να προβούν σε ΝΕΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά αναλόγως των περιπτώσεων στο Κέντρο Κοινότητας επί της οδού Αχαρνών & Αγ. Αναργύρων (ισόγειο) ή στην Κεντρική Δ/νση (3ος όροφος), ως εξής :

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

• ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ από όλα τα Ενήλικα Μέλη του Νοικοκυριού με το ΓΝΗΣΙΟ της ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ θεωρημένο από ΚΕΠ.
• Ε1 και τελευταίο Εκκαθαριστικό Εισοδήματος όλων των Ενηλίκων Μελών του Νοικοκυριού.
• ΑΜΚΑ
• Φωτοτυπία και Πρωτότυπα:ΆΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ για τους ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
• Βεβαίωση Ανεργίας αν ο Αιτών ή Μέλη του Νοικοκυριού Δηλώνουν ΑΝΕΡΓΙΑ
• ΕΣΟΔΑ τελευταίου 6μήνου αν υπάρχουν.

Σε αυτά συγκαταλέγονται :
• ΜΙΣΘΟΙ,
• ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,
• ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ από ΑΓΡΟΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ή ΕΠΙΧΕΙΡ/ΚΗ δραστηριότητα και ότι άλλο υπάρχει ως εισόδημα (Επενδύσεις,κ.λ.π.). Επίσης θα πρέπει να προσκομίσουν :
• ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ της 1ης σελίδας ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ Τραπέζης στο όνομα του Αιτούντα
• ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ Ηλεκτρονικού Μισθωτηρίου
• ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ
• ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ
• ΕΡΓΟΣΗΜΑ
• ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
• ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ
• Φωτοτυπία Ηλεκτρονικού Μισθωτηρίου Παραχώρησης ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Παραχώρησης με ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ το ΓΝΗΣΙΟ της υπογραφής του ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗ και του ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ και Λογαριασμό ΔΕΗ στο ΟΝΟΜΑ του Παραχωρησιούχου.
• Δικαστική απόφαση διάστασης ή Πρόσφατη Αίτηση Διαζυγίου και Επιμέλειας τέκνου.

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ε Σ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Ε Ι Σ

1)ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙότι όλοι οι Δικαιούχοι ΚΕΑ, αν υπάρξει οποιαδήποτε ΜΕΤΑΒΟΛΗ στα στοιχεία που είχαν ΔΗΛΩΘΕΙ κατά την Αρχική υποβολή της Αίτησης, θα πρέπει να ενημερώνουν τις Αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων στο πρώτο 15ημερο του επόμενου μήνα.
Οι μεταβολές μπορεί να αφορούν προσωπικά, οικογενειακά και οικονομικά στοιχεία.
Παράδειγμα: Αν κάποιος Ωφελούμενος ΚΕΑ εισέπραξε τον περασμένο Δεκέμβριο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ Επίδομα και δεν το έχει δηλώσει πρέπεινα το πράξει έως τα μέσα Ιανουαρίου.
Εάν δεν υπάρξει ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ η ΚΑΤΑΒΟΛΗ του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ.
2)Οι Ωφελούμενοι του ΚΕΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι η παροχή αναστέλλεται:
α) Όταν υπάρχουν ΑΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ στο νοικοκυριό τα οποία δεν φοιτούν ή διακόπτουν τη φοίτηση τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
β) Όταν τα ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ του Νοικοκυριού έως 45 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση και δεν εγγράφονται στα Σχολεία 2ης Ευκαιρίας.

ΣΧΟΛΕΙΑ 2ΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Πίνδου Δαβάκη 20 (Μυκονιάτικα) Τ.Κ. 13561 2ο Λύκειο Αγ. Αναργύρων ΤΗΛ.: 2108323941
ΑΧΑΡΝΑΙ: Αριστοτέλους 199 και Μητρομάρας 96Αχαρνές, Τ.Κ. 13678 ΤΗΛ.: 2102409737
ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ: Μακεδονίας 23 και Πελοποννήσου Τ.Κ. 18121 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΤΗΛ.: 2105693520
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Σωκράτους 167-169 και Μεγίστης TK 17673 13Ο Γυμνάσιο Καλλιθέας ΤΗΛ: 2109533008 – 2109533016
ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Έντισον 3-5 Τ.Κ. 15351 Γυμνάσιο Παλλήνης ΤΗΛ: 2106666929 – 210666914
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Πόγραδετς 5 Τ.Κ. 12131 ΤΗΛ: 2105319749

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δημιουργία Δικτύου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας προχωρά στη δημιουργία Δικτύου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής ύστερα από την υπ΄αριθμ. 315/2017 Απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στόχος της δημιουργίας του Δικτύου είναι η προαγωγή και η προώθηση της αλληλεγγύης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού που αφορούν θέματα περιβάλλοντος, έκτακτων αναγκών, κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας, καθώς και αθλητισμού και πολιτισμού, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Επιπρόσθετα, οι εθελοντικές δράσεις του Δικτύου δύναται να λειτουργήσουν επικουρικά στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αποστολή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Μέλη της Ομάδας Εθελοντών μπορούν να είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου καθώς και ετεροδημότες που επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο ή και τις γνώσεις τους όπου χρειασθεί, στις επωφελείς, εποικοδομητικέςδράσεις του Δήμου πάντα με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο. Με αυτό το σκεπτικό και για την υλοποίηση του σκοπού θα δημιουργηθεί Μητρώο Εθελοντών, στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όλων όσων υποβάλουν αίτηση συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο πρωτόκολλο του Δήμου, έπειτα από την παρούσα πρόσκληση.

Σημειώνεται ότι τα προσωπικά δεδομένα και τυχόν άλλα στοιχεία που θα συμπληρωθούν στην αίτηση, θα διατηρηθούν στο αρχείο του Δήμου, και θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την εθελοντική συμμετοχή στα προγράμματα του Δήμου. Το δίκτυο θα εδρεύει στο Κέντρο Κοινότητας, θα υποστηρίζεται διοικητικά από αυτό και θα συντονίζεται από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την Κοινωνική Πολιτική, Προαγωγή της Υγείας, Παιδείας-Πολιτισμού & Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας.

Η δημιουργία του Μητρώου Εθελοντών θα συμβάλλει:
• Στην καταγραφή των ήδη ενεργών εθελοντών που προσφέρουν αμέριστα και ανιδιοτελώς εργασία σε διάφορες Κοινωνικές Δομές του Δήμου, οι οποίες και έχουν σημαντική απήχηση στους πολίτες, ώστε να είναι αναγνωρισμένοι, πλαισιωμένοι και προστατευμένοι
• Στην δημιουργία σημείου αναφοράς όπου μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι
• Στην ανάπτυξη ενός κέντρου συντονισμού όπου θα καταρτίζονται σχέδια δράσης για διάφορα κοινωνικά δρώμενα καθώς και για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Χαλκηδόνας στην οδό Αχαρνών 464 & Αγίων Αναργύρων (ισόγειο),τηλ. 210-2532037 ή στο Γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Αλίκη Γαλαζούλα (3οςοροφος), τηλ. 210-2532047 (εσ.305).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ