Ανακοινώσεις του Δήμου

Διαβάστε αναλυτικά

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 6η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην 6η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματά»,όπου ο Δήμος μας διατηρεί τράπεζα αίματος. Σημαντική προσφορά και συμμετοχή υπήρξε από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Ν. Φιλαδέλφειας και τους Ναυτοπρόσκοπουςτης Ν.Χαλκηδόνας Σκοπός της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας που θα χρειαστούν μετάγγιση αίματος.

Οι καθημερινές ανάγκες αίματος στη χώρα μας για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων και έκτακτων περιστατικών είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών.

Προσφέροντας αίμα προσφέρουμε 10 λεπτά από τον χρόνο μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Γιατί το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται. Μόνο προσφέρεται.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΑΚΧΑΡΟΥ & ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση τωνδωρεάν μετρήσεων σακχάρου, γλυκοζυλιωμένης και χοληστερίνης,που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας στις 14 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Η δράση διοργανώθηκε από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου στα πλαίσια της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας.Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε χώρο του Δήμουκαι εξετάστηκαν συνολικά 170 συμπολίτες μας.

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών. Ο εντοπισμός των ατόμων υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη και υπερχοληστερηναιμίας κατά την διάρκεια της προληπτικής εξέτασης και η πρώιμη ιατρική παρέμβαση είναι πολύ σημαντικά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ