Ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής

 

Διαβάστε αναλυτικά

Καταγγελία για επίθεση φερόμενων ως οπαδών σε δημοτικό υπάλληλο (16/07/18)

Ομάδα φερόμενων ως οπαδών (φώναζαν συνθήματα της ΑΕΚ) επιτέθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε δημοτικό αστυνομικό που φύλασσε τα απορριμματοφόρα του Δήμου και έσπασε το παρμπρίζ του προσωπικού του αυτοκινήτου. Το περιστατικό αυτό προστίθεται στα εξώδικα και τις μηνύσεις από τη Δικέφαλος Α.Ε, καθώς και στις φθορές σε απορριμματοφόρα, τους προπηλακισμούς και τις απειλές που έχουν δεχθεί το τελευταίο δίμηνο αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου από φερόμενους ως οπαδούς.

Ως Δήμος εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δημοτικό υπάλληλο και σε όλους τους υπαλλήλους που έχουν δεχθεί απειλές όλο αυτό το διάστημα και καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο της πόλης να καταδικάσει αυτά τα θλιβερά γεγονότα. Την ίδια στιγμή, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:
Θα καταδικάσει επιτέλους η επίσημη ΑΕΚ όλα αυτά τα επειδόδια βίας και τρομοκρατίας, όπως κάνει (ακόμη και προληπτικά) σε αντίστοιχες περιπτώσεις αγώνων ή δεν την αφορούν; Η πολιτεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί αμέτοχη την πόλη μας να γίνεται πεδίο χουλιγκανικής βίας ή θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της πόλης μας;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Η επόμενη μέρα μετά την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας (12/07/18)

Μετά την πρωτοφανή ενέργεια της κατεδάφισης των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας από την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., εγκαταστάσεις που συνυπήρχαν επί δεκαετίες με το προηγούμενο γήπεδο και που δεν εμπόδιζαν σε τίποτε την ανέγερση του νέου, ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας αντιμετωπίζει νέα, πολύ δύσκολα δεδομένα. H μη λειτουργία του μικρού Σταθμού Μεταφόρτωσης και του αμαξοστασίου, έχει ως αποτέλεσμα:

– Τα απορριμματοφόρα πηγαινοέρχονται απευθείας στον ΧΥΤΑ, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση της χρονικής διάρκειας των δρομολογίων και αύξηση των αναγκών σε προσωπικό.
– Γίνεται δύσκολα η αποκομιδή από τους στενούς δρόμους γιατί ανεστάλη η λειτουργία των μικρών απορριμματοφόρων
– Υπολειτουργούν τα αυτοκινούμενα σάρωθρα (σκούπες) και τα πλυντήρια κάδων δεδομένου ότι δεν μπορούν να αδειάζουν και να πλένονται
– Όλες οι επισκευές και συντηρήσεις των οχημάτων γίνονται σε ιδιωτικά συνεργεία
– Γίνεται επιτόπου διαλογή των ογκωδών και των κλαδεμάτων, γεγονός που δημιουργεί καθυστέρηση και κακή εικόνα.
– Διάφορα υλικά (καρότσια οδοκαθαρισμού, κάδοι κλπ) βρίσκονται σε άλλα σημεία.
– Τα αποδυτήρια/ ντους των εργαζομένων δεν υπάρχουν πια και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια/ντους αθλητικών εγκαταστάσεων.
– Ο συντονισμός και η εποπτεία του έργου της καθαριότητας γίνεται με μεγάλη δυσκολία.
– Όλα τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου είναι εκτεθειμένα και γίνεται 24ωρη φύλαξη από τους εργαζόμενους.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω :
– Το συνολικό κόστος για την καθαριότητα, έχει αυξηθεί και η νέα μείωση των δημοτικών τελών που είχε προγραμματιστεί από την Δημοτική Αρχή επανεξετάζεται.

– Το επίπεδο καθαριότητας έχει χειροτερέψει όπως επίσης και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Ωστόσο οι εργαζόμενοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε να λειτουργεί η καθαριότητα και να μην προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

Παρακαλούμε τους δημότες και τους επαγγελματίες της περιοχής για την κατανόηση και τη συνεργασία τους και υποσχόμαστε ότι αυτή η αδικαιολόγητη ταλαιπωρία, θα είναι προσωρινή. Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι εργαζόμενοι του Δήμου, δουλεύουν εντατικά ώστε να ομαλοποιηθεί προσωρινά η κατάσταση και να βελτιωθεί στο μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας