ΑΕΚ έτοιμη για όλα!

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Ξεκίνημα αγωνιστικών υποχρεώσεων για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ , και μάλιστα τι υποχρεώσεων!

Μπαίνουμε αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο, σε μια περίοδο όπου η ΑΕΚ θα δώσει μέσα σε διάστημα 3 εβδομάδων και μέχρι την επόμενη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, 6 παιχνίδια!

4 για το πρωτάθλημα και 2 για το Τσάμπιονς λίγκ.

Δεν θα τόνιζα τόσο πολύ το συγκεκριμένο διάστημα αν υπήρχαν παιχνίδια με μικρομεσαίους αντιπάλους από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά από την στιγμή που η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε εν μέσω ..Άγιαξ και Μπενφίκα τους Παοκ και Οσφπ (εκτός και εντός) και τους Πανιώνιο μέσα (το Σάββατο ) και Οφη αργότερα στην Κρήτη, τότε φυσιολογικά οδηγείται κάποιος σε αυτό το συμπέρασμα.

Του να σκεφτεί δηλαδή, ότι είναι μια χρονική στιγμή ή ένα κομβικό σημείο στο οποίο θα φανούν πολλά για το που θα βαδίσουμε όσον αφορά την Ευρώπη αλλά και κατά πόσο οι ..άλλοι είναι ικανοί να αμφισβητήσουν το στέμμα της πρωταθλήτριας το οποίο φέρει η ΑΕΚ.

Προσέξτε τώρα !

Ναι είναι ένα κομβικό σημείο αυτό αλλά δεν θα καθορίσει τα πάντα τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα , απλά θα μας δείξει τον δρόμο που κινούμαστε και που θα κινηθούμε στο μέλλον.

Αυτό το λέω γιατί και πολύ νωρίς είναι αφού θα έχουμε βαδίσει μόλις τις πρώτες 5-6 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα , αλλά και επειδή ενδιάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια μεσολαβεί και το παιχνιδάκι Οσφπ –Παοκ που «βοηθάει» για το ενδιαφέρον που θα υπάρχει στην βαθμολογία, αλλά και πρακτικά την ΑΕΚ σε περίπτωση μη επιτυχούς αποτελέσματος ή κάποιας άλλης γκέλας σε παιχνίδι.

Φυσικά το καλύτερο θα ήταν μόνο νίκες για την ομάδα, αλλά επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο ελληνικό που παίζεται εν μέσω μεγάλων αγώνων του Τσάμπιονς λίγκ θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα, και να προλάβουμε τυχόν ..μπαλαδόφατσες που θα παταχτούν αμέσως να πουν διάφορα υποτιμητικά , και αργότερα έως συνήθως θα κρυφτούν στα γνωστά καβούκια τους , εκεί δηλαδή που είναι μαθημένοι.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να ισχυριστεί ότι υπάρχουν αυτά τα δεδομένα και ότι θα υπάρχουν αυτές οι πρώτες δυνατές συγκινήσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα τις επόμενες αγωνιστικές με το ενδιαφέρον όσο περνάει ο καιρός να μεγαλώνει, δεν μπορεί όμως να ισχυριστεί το ίδιο και για την Ευρώπη.

Εκεί τα κουκιά είναι μετρημένα.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει και αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα τις 2 πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς λίγκ τότε είναι μέσα στο κόλπο ακόμα και για την δεύτερη θέση!

Και όταν λέω θετικό αποτέλεσμα εννοώ 1 νίκη και 1 ισοπαλία ή ακόμα και 2 ισοπαλίες (για 2 νίκες δεν το συζητάμε καν βέβαια..)

Σε περίπτωση όμως ήττας και στα 2 παιχνίδια ή ακόμα 1 ισοπαλίας και 1 ήττας και αναλογιζόμενοι ότι τα επόμενα 2 παιχνίδια που ακολουθούν θα είναι με Μπάγερν – μέσα και έξω- τότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολη είναι η κατάκτηση ακόμα και της 3ης θέσης , αφού μετά θα πρέπει να βρεθεί ο ιδανικός συνδυασμός αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια όλου του ομίλου ώστε να υπάρχει περίπτωση έστω και μαθηματικά πρόκρισης.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνεται τα επόμενα 2 παιχνίδια θα καθορίσουν πολλά (αν όχι όλα ) για την πορεία της ομάδας και την προοπτική που υπάρχει.

Γι αυτά τα παιχνίδια που έρχονται η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί ενισχυμένη όσον αφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη αφού επανέρχονται οι Τσιγκρίνσκι – Γκάλο αλλά και με μεταγραφή ο Γιαννιώτας που μπορεί να παίξει και στην Ευρώπη, ενώ σε καλό δρόμο είναι και η επιστροφή του Αλμπάνη. Επίσης ο Μπακασέτας όσον αφορά την Ευρώπη θα είναι στην αποστολή μετά το παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Τώρα με πολύ μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον περιμένει ο κόσμος να δει τι θα γίνει με την περίπτωση του παιχταρά Λόυκας Μπογέ .

Ο Αργεντίνος άσος κάνει όλο αυτό το διάστημα θεραπεία (για το πρόβλημα με τους κοιλακούς που έχει) και οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι είναι ζήτημα χρόνου η επιστροφή του στην ομάδα κάτι που τοποθετείται προς το τέλος του μήνα αν όλα πάνε καλά!

Θα ισχυροποιηθεί η ομάδα σε μέγιστο βαθμό με την επιστροφή του Αργεντινού αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Όλα θα ήταν ιδανικά (εξαιρώ την μεταγραφή που ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ δεν έγινε στα χαφ) αν υπήρχαν στην ΑΕΚ για τα παιχνίδια της Ευρώπης ο Λιβάγια και ο Λόπες .

Πλήρωσε η ομάδα αλλά πλήρωσαν και οι ίδιοι πολύ ακριβά την αδιανόητη απερισκεψία τους στο παιχνίδι με την Βίντι.

Και αν για τον δεύτερο υπάρχει ένα ίχνος ..δικαιολογίας και να πεις «εντάξει μέσα στον αγώνα με τους σφυγμούς στο 200 του ξέφυγε» για τον πρώτο που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του , τον παιχταρά τον Μάρκο τι να πεις..

Τουλάχιστον θα τους έχει ο Ουζουνίδης φρέσκους και ξεκούραστους για τα ντέρμπι που έρχονται κάνοντας την σωστή διαχείριση.

Και ναι ο Μαρίνος έχει και την οξυδέρκεια αλλά και την ικανότητα να το κάνει αυτό, παρουσιάζοντας μια ΑΕΚ αξιόμαχη στην Ευρώπη και πανίσχυρη στην Ελλάδα.

Μια πολύ ενδιαφέρον λοιπόν περίοδος αρχίζει.

Χαρείτε την ΑΕΚ των αστεριών της Ευρώπης και όποιος θέλει να αμφισβητήσει τα πρωτεία μας στην Ελλάδα εδώ είμαστε!