Αδειάζει η κλεψύδρα για τη διοίκηση Βασιλόπουλου – Δύναμης Πολιτών…

Λίγοι μήνες έμειναν μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2019. Πότε θα διεξαχθούν; Ποιοι θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα;

Είναι πλέον οριστικό και αμετάκλητο. Οι δημοτικές και οι Περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάϊο του 2019. Ο Υπουργός εσωτερικών Π. Σκουρλέτης έκανε δεκτή την σχετική τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι σε μόλις 10 μήνες από σήμερα θα έχουμε 3πλές (τουλάχιστον…) εκλογές, αφού οι αυτοδιοικητικές κάλπες θα στηθούν μαζί με αυτές των Ευρωεκλογών!

Αναμένεται καυτό… Φθινόπωρο για όσους θέλουν αλλά… κυρίως μπορούν να κατέλθουν ως μπροστάρηδες στην προσεχή εκλογική μάχη.

Πως διαμορφώνεται το σκηνικό στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας;

Αυτή τη στιγμή δεδομένη κατά τα φαινόμενα υποψηφιότητα είναι αυτή του νυν δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, που με το σχήμα της «Δύναμης Πολιτών» θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ο σημερινός δήμαρχος είναι προφανές ότι επενδύει… πολιτικά στο «μόνος έναντι όλων»! Στη σύγκρουση με τους πάντες και τα πάντα.

Ο ίδιος ή στελέχη του, ή η εφημερίδα που τον στηρίζει, έχουν κατά καιρούς συγκρουστεί ενίοτε με σφοδρότητα, με την αντιπολίτευση, με τον τοπικό τύπο, με την ΑΕΚ, ακόμη, ακόμη και με την Κυβέρνηση αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, παρ’ ότι ο δήμαρχος στηρίχθηκε το 2014 όπως είναι γνωστό από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από έργο ωστόσο στην πόλη δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δει ιδιαίτερα πράγματα. Το αντίθετο θα λέγαμε. Αλλά αυτό θα το κρίνουν πρωτίστως οι συμπολίτες μας…

Τι θα πράξουν οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίού;

Είναι σχεδόν… πανθομολογούμενο στα στέκια της πόλης ότι σε γενικές γραμμές την τρέχουσα 4ετία η αντιπολίτευση έχει διατηρήσει ιδιαιτέρως χαμηλούς τόνους… που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της υποτονικότητας!

Και αναφερόμαστε κυρίως στους επικεφαλής των παρατάξεων αφού αυτοί δίνουν πάντα τον τόνο…

Μοναδική ίσως εξαίρεση αποτελεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», παράταξη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Να σημειώσουμε εδώ… πως το δεύτερο «κλειδωμένο» ψηφοδέλτιο για το Μάιο του ’19 είναι αυτό της «Λαϊκής Συσπείρωσης«. Άγνωστο ωστόσο παραμένει για την ώρα, αν επικεφαλής θα τεθεί εκ νέου η Δανάη Γκούμα ή άλλο πρόσωπο.

Τι γίνεται όμως από εκεί και πέρα;

Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Ο επικεφαλής της «Ένωσης Δημοτών» είναι από τους συνεπέστερους στα Δημοτικά Συμβούλια.

Δεν έχει σηκώσει ιδιαίτερα τους τόνους εντός του κορυφαίου οργάνου της πόλης, ωστόσο η παράταξή του κατά καιρούς έχει εκδώσει ανακοινώσεις για ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Ακόμη όμως δεν έχουμε δει κάποια ανοιχτή εκδήλωση της παράταξης κατά την οποία ο κ. Γεωργαμλής θα «σφραγίσει» την κάθοδό του στις εκλογές του 2019.

Γιώργος Αράπογλου

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας» ξεκίνησε δυναμικά την παρουσία του στα τοπικά δρώμενα, το 2015 δε και το 2016 είχε κάνει δύο αρκετά πετυχημένες ανοιχτές συγκεντρώσεις σε «καφέ της πόλης». Από εκεί και πέρα… όμως η παρουσία του συγκεκριμένου συνδυασμού είναι μάλλον… υποτονική, ενώ έχουν καταγραφεί πολλές απουσίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τον κ. Αράπογλου να αποφεύγει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο… να πάρει θέση σε ζητήματα ή ψηφοφορίες που «καίνε»…

Απόστολος Κόντος

Συνεπέστατος στα Δημοτικά Συμβούλια. Ωστόσο ακούγεται έντονα πως θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2019, πληροφορία που δεν έχει ακόμη διαψευστεί από τον ίδιο τον κ. Κόντο.

Όσον αφορά τις παρατάξεις της «Νέας Προοπτικής» (Ευτυχία Γαϊτανά, Μ. Κουτσάκης) και του «Μπροστά» (Β. Αγαγιώτου, Ν. Σιώρης) επίσης δεν έχουμε δει έως ώρας, κάποια ανοιχτή εκδήλωση ή έστω κάποια δήλωση για το τι θα πράξουν το 2019.

Κινήσεις εκτός Δημοτικού Συμβουλίου

Κινητικότητα ωστόσο καταγράφεται και από ανθρώπους της πόλης που δεν συμμετέχουν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Έντονη για παράδειγμα είναι η δραστηριότητα της «παρέμβασης πολιτών – νέο ξεκίνημα»  που εμφανίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο, έχει ήδη μοιράσει ένα φυλλάδιο με θέσεις σε γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, καταγράφει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανοιχτή εκδήλωση που θα μας ενημερώνει για τα πρόσωπα που την απαρτίζουν αλλά και τις προθέσεις της «παρέμβασης» εν όψει 2019.

Συζητήσεις-συναντήσεις γίνονται επίσης και μεταξύ πρώην δημοτικών συμβούλων, ανθρώπων του τοπικού τύπου κλπ, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει κάτι «χειροπιαστό» ή να έχουν ανακοινώσει κάτι πιο συγκεκριμένο για το τι μέλλει γενέσθαι…

Καυτό φθινόπωρο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις στη Βουλή οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 10 μόλις μήνες!

Επομένως τα πρόσωπα που θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο στις εξελίξεις και να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο, το προσεχές Φθινόπωρο θα αναγκαστούν… εκ των πραγμάτων να ανοίξουν τα χαρτιά τους!

Η κλεψύδρα πλέον αδειάζει…!